Leer meer over
Brouwproces
Brouwproces
Ontdek hoe
wij brouwen

Waar wetenschap en kunst elkaar ontmoeten. Dankzij eeuwenoude traditie en vakmanschap hebben onze brouwmeesters kennis en ervaring opgebouwd, gebaseerd op een gedeelde passie voor bier.

Ingrediënten
Water
Water

Bier bestaat voor gemiddeld 90% uit water. De minerale samenstelling en de hardheid van water heeft een grote invloed op de smaak van het bier. Onze brouwmeesters besteden veel aandacht aan het water, dat bij veel van onze brouwerijen uit eigen bron komt.

Mout
Mout

Mout is ontkiemde en gedroogde gerst. Gerst is een graansoort en een rijke zetmeelbron. Het zetmeel in de gerst wordt tijdens het brouwen omgezet in suiker. Gerstemout bepaalt de smaak, het aroma en de schuimkraag van het bier, maar heeft vooral een invloed op de kleur van het bier. Gerst zorgt voor een broodachtige, getoaste, karamelachtige of geroosterde smaak en draagt bij aan de volmondigheid van het bier. Het bevat veel vitamines en mineralen.

Hop
Hop

Hopbellen van de vrouwelijke hopplant, gebruikt in bierbrouwen, bestaan in twee varianten: bitterhop met hoog alfazuurgehalte voor bittere smaak en schuim, en aromahop met gematigde alfazuren en natuurlijke oliën voor fruitig aroma. Brouwers combineren beide vaak voor een gebalanceerde bitterheid en aroma. Onze meesterbrouwers streven altijd naar de beste hopcombinatie voor uitstekende smaak en kwaliteit in onze bieren.

Gist
Gist

Micro-organismen zetten moutsuikers en aminozuren om in alcohol, CO2 en smaakstoffen, een proces genaamd vergisting. De temperatuur bepaalt of het hoge, lage, of spontane gisting is. Elke biersoort gebruikt specifieke gist, essentieel voor unieke smaken zoals banaan, roos, appel, anijs, amandel, kruidnagel, of peper.

Brouwproces
Ontdek het
brouwprocess
van dichtbij

Je bent welkom tijdens een brouwerijbezoek. Mis de kans niet om het brouwproces van dichtbij te zien!

Onze brouwerijen