Header image

Leer meer over

Duurzaamheid

Duurzaamheid is onze business.

Bier brouwen van de beste kwaliteit, begint met de beste natuurlijke ingrediënten. We willen de natuurlijke rijkdommen op een zo duurzaam mogelijke manier manier inzetten.

eco

Onze 2025 duurzaamheidsdoelstellingen

1

LANDBOUWONDERSTEUNING

Zonder natuurlijke ingrediënten, geen bier. Daarom bieden we programma’s aan onze landbouwers in landen als UK en Rusland aan om hen te ondersteunen en te connecteren. Ons uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat al onze directe landbouwers vakbekwaam, verbonden en financieel zelfredzaam zijn.

2

WATERBEHEER

Meer dan alleen een belangrijk ingrediënt in ons bier, is water een essentiële hulpbron voor het economische, sociale en ecologische welzijn van onze gemeenschappen. We brouwen onze bieren op het hoogste niveau van waterefficiëntie en we dagen onszelf voortdurend uit om nog meer te doen. Ons uiteindelijke doel is om toegang tot water en kwaliteit te garanderen voor zowel onze gemeenschappen als onze brouwerijen. Tegen 2025 zullen al onze gemeenschappen in gebieden vatbaar voor watertekort, aantoonbaar over meer water en water van betere kwaliteit beschikken.

3

CIRCULAIRE VERPAKKINGEN

In onze brouwerijen over de hele wereld hebben we de afgelopen jaren een gemiddeld recyclingpercentage van 98% bereikt. Want de verantwoordelijkheid voor ons product gaat veel verder dan de laatste druppel bier.

We werken ijverig om ook na de laatste slok het recyclagepercentage te verhogen en onze consumenten hiervoor te sensibiliseren. Dit doen we samen met partners, waaronder onze bijdrage aan FostPlus. Ons uiteindelijke doel? Al onze producten zullen in verpakkingen zitten die herbruikbaar zijn of grotendeels uit gerecycleerd materiaal bestaan tegen 2025.

4

KLIMAATACTIE

100% van de aangekochte elektriciteit zal afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen en de CO2-uitstoot binnen onze waardeketen zal met 25% dalen. Op Belgisch niveau zetten wij in op multimodale transportmodellen, waarbij we onze bieren tot bij de consument vervoeren via onder andere ecocombi’s, per boot of per trein.