Stella Artois is een internationale ster. Het is het bestverkopende Belgische bier ter wereld met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Leuven van 1366. Vandaag is het de maatstaf voor kwaliteit in meer dan 80 landen. Met het unieke uitschenkritueel in negen stappen, idealiter in het speciaal vervaardigde kelkglas, kan men van een Stella genieten met de nodige sterallures.
Food pairing: gedroogd vlees, harde kazen en zeevruchten
Kwaliteit in elke druppel – De unieke gist en de beste ingrediënten maken van Jupiler onze lokale kampioen en geven het bier zijn verfrissende en rijke smaak. Vakmanschap en volharding in elke pint, zorgen voor de uitzonderlijke en constante kwaliteit van Jupiler.
Food pairing: BBQ en steak friet
- Kwak amber
- Kwak blonde
- Kwak rouge
Het befaamde kwakbier kan men snel herkennen aan het speciale glas waarin het geschonken wordt. Volgens de legende zou het glas en zijn specifieke houder zo zijn ontworpen dat het glas aan een paardenkoets kon worden opgehangen. Postkoetskoetsiers en postbodes te paard konden zo hun kwakbier veilig en wel binnen handbereik houden.
Ook vandaag wordt dit eigenzinnige bier maar al te graag uit het kwakglas gedronken.
Food pairing: Pâté, gerechten op basis van rundsvlees, wild, diverse kazen, augurk
Wie zegt dat vroeger alles beter was, heeft met deze tripel een beetje gelijk. Tripel Karmeliet wordt nog altijd gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept uit 1679. De drie graansoorten - gerst, tarwe en haver - zorgen voor een rijk en kruidig bier dat ook vandaag nog erg geliefd is.
Food pairing: Gerechten op basis van vis, risotto, gekarameliseerde cheesecake
Het verhaal van ons beroemde bier begon met een reis door Europa, toen de oprichter van Goose Island en groots bierliefhebber John Hall het continent doorkruiste. Pint per pint genoot hij van de stijlen en brouwsels in elke regio, en hij dacht bij zichzelf: "Amerika verdient ook zo'n verdomd goed bier als dit." Nu komen deze echte Amerikaanse speciaalbieren weer terug naar Europa. De IPA heeft 6 maal de beste IPA van Amerika gewonnen en wordt door vele als voorbeeld gezien van de hedendaagse craft bier trend.
Food pairing: Pad Thai, carrot cake, kip uit de oven, blauwe kaas
Ginette is het geesteskind van een groep vrienden met een passie voor het milieu en ecologisch ondernemen. Met haar puurheid en authenticiteit kan Ginette iedereen om haar vingers winden. Ze staat immers bekend als biologisch bier van hoge kwaliteit dat uitsluitend gebrouwen wordt met biologische landbouwproducten en brouwerambacht hoog in het vaandel draagt.
Food pairing: Gegrilde kip, hamburger
Cubanisto Rum Flavoured Beer is een heerlijk verfrissend bier met de zoete smaak van rum, citrus, sinaasappelschil en limoen, geaccentueerd door het aroma van gekarameliseerde rietsuiker. Cubanisto is het perfecte bier om de avond in te zetten en de nacht mee door te brengen, niet in het minst door de exclusieve, UV-licht reflecterende fles. Cubanisto smaakt het best als je deze serveert bij drie graden.
Food pairing: Drink uit de fles met een schijfje sinaasappel voor de beste smaakervaring
Jong, hip en 100% Mexicaans, Corona is het meest populaire biertje gebrouwen in het zwoele Mexico. Vandaag kunnen consumenten in meer dan 180 landen genieten van dit authentieke Mexicaanse premiumbier. Corona wordt best ijskoud en rechtstreeks uit de fles gedronken met een schijfje limoen in de hals.
Food pairing: Mexicaanse gerechten, zeevruchten, pikante gerechten en BBQ, nacho’s en tortilla’s
- Belle-Vue Kriek
- Belle-Vue Geuze
In België, 'land van het bier', moet het biererfgoed in ere gehouden worden. De traditie van lambiekbieren is één van de meest authentieke, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Bovendien kan deze soort enkel worden gebrouwen in de Brusselse Zennevallei, waar specifieke wilde gisten zorgen voor de spontane gisting in houten vaten. Alleen zo verkrijgt men die specifieke, zure smaak die lambiekbieren zo typeert. Het vakmanschap van Belle-Vue blijft de traditie van de lambiekbieren trouw, want wat goed is, moet immers ook goed blijven.
Food pairing: Gerookte vis, Brusselse wafels, chocolademousse
Victoria is het sterke blonde Belgische bier bij uitstek. Met Victoria grijpen we terug naar een puur brouwproces. Met zijn 100% natuurlijke ingrediënten en tweede gisting op fles huldigt het bier het eeuwenoude Belgische brouwerfgoed. De toevoeging van rijst zorgt voor de lichte afdronk en kleur.
Hoegaarden is hét terrasjesbier bij uitstek. Het is niet alleen in België een geliefd maar ook internationaal. Het biermerk wordt in meer dan 80 landen verdeeld. Met een aroma van citrus, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Het unieke en complexe brouwproces, dat teruggaat tot 1445, zorgt voor de troebel-witte kleur en een verfrissende smaakervaring. Het wordt het best geserveerd in het traditionele zeshoekige glas.
Food pairing: Verse salade, mosselen op Vlaamse wijze
- Leffe Blonde
- Leffe Brune
- Leffe Ruby
Leffe is een van de oudste Belgische abdijbieren. Zijn oorsprong gaat terug tot 1240. Het is een authentiek proeverijbier, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebrouwen volgens een eeuwenoude traditie. De specifieke mix van mout, maïs en hop zorgt voor een rijke en langdurige smaak en blijft toch toegankelijk. De frisse en uitgesproken smaak maakt van Leffe een perfect proeverijbier om te delen met vrienden of familie, tijdens een maaltijd of andere aangename momenten in het leven. In België is Leffe marktleider in het abdijbiersegment.
Food pairing: Alles wat geroosterd is, met toetsen van karamel of crème brûlée
Fris als een aperitief en tegelijk vol van smaak en aroma’s als een echt hemels bier, dat is DeuS. Een prachtige symbiose van brouwen van bier en creëren van een sprankelende wijn. Ideaal voor het verrassen van uw gasten als een aparte keuze bij aperitiefhapjes of om uw voorgerecht te sublimeren. DeuS, als een sprankelende godendrank op basis van gerst.
Food pairing: Fish, appetizers, oysters, veal head
Stella Artois 0,0% is de nieuwste innovatie binnen het Stella Artois-assortiment. Stella Artois heeft 600 jaar Belgische brouwersexpertise gecombineerd met de beste natuurlijke ingrediënten, om een alcoholvrije pils te brouwen die barst van de smaak en trouw blijft aan de klassieke Stella Artois. Het resultaat is een uitgesproken hoppige bitterheid en een knapperige, zuivere en verfrissende afdronk.
Jupiler 0,0% heeft de verfrissende smaak van echt bier. Fris, toegankelijk, licht-zoet en licht-bitter.
Hoegaarden Rosée 0,0% is een rosé-bier met een alcoholpercentage van 0%. Het is een bier op basis van witbier en frambozen en werd eind maart 2012 gelanceerd.
Leffe Bruin 0,0% is het eerste volledig alcoholvrije bruin abijdebier in België. Het heeft een diepe, herftsbruine kleur en een geroosterd aroma met toetsen van karamel.
Verfijnd, maar vol karakter geeft Leffe Blond 0.0% een extra smaak aan eenvoudige gerechten en valt het goed te combineren met elke maaltijd. Naast het sterke aroma van mout onthult Leffe Blond 0.0% een zoete bitterheid die perfect in harmonie is met toetsen van vanille en kruidnagel. Food Pairing: abdijkaas, sint-jakobsvruchten en crème brulée
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.