AB InBev maakt deel uit van nieuwe BEL® ESG Index van Euronext voor ESG-inspanningen

AB InBev maakt deel uit van nieuwe BEL® ESG Index van Euronext voor ESG-inspanningen

Erkenning voor ESG inspanningen

Euronext lanceert vandaag de BEL® ESG (Environmental, Social & Governance) Index, een nieuwe index die bedrijven binnen de BEL® 20 en de BEL® Mid indices identificeert met de beste ESG-praktijken. AB InBev maakt deel uit van de nieuwe BEL® ESG Index van Euronext als erkenning van haar wereldwijde inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. De BEL® ESG is ontworpen om beleggers te helpen bedrijven te identificeren die de weg wijzen naar een duurzamere toekomst door economische prestaties te combineren met ESG-overwegingen.

Jason Warner, CEO Europe bij AB InBev: “Het is mooi om te zien dat onze ESG-inspanningen extern erkend worden. We zijn vereerd om deel uit te maken van deze index voor onze ambitieuze ESG-strategie, die onze commerciële strategie en bedrijfsdoelstelling aanvult met duidelijke doelstellingen en ambities. Het is een mooie erkenning voor al het harde werk en de toewijding van onze collega’s.”

De ESG-strategie van AB InBev

De ESG (Environmental, Social & Governance)-strategie van AB InBev richt zich op acht strategische prioriteiten: verantwoord alcoholgebruik, klimaat, waterbeheer, duurzame landbouw, circulaire verpakking, ethiek en transparantie, ondernemerschap en diversiteit, gelijkheid en inclusie. Deze prioriteiten vallen onder drie thema's die aansluiten bij de kenmerken van bier: inclusief, natuurlijk en lokaal.

De ESG-strategie van AB InBev heeft zich ontwikkeld tot een aanpak die ESG volledige integreert in de bedrijfsstrategie. De brouwer ziet duurzaamheid als een kans voor innovatie, groei, waardecreatie en gedeelde welvaart voor zijn gemeenschappen, de planeet en het bedrijf zelf. In 2021 kondigde AB InBev bijvoorbeeld zijn ambitie aan om tegen 2040 in zijn hele waardeketen Net Zero te maken. In België stimuleert de brouwer deze agenda met een waterbeheerproject in samenwerking met Natuurpunt, decarbonisatie in haar brouwerijen en investeringen in elektrische vrachtwagens voor de levering van haar bieren.

Nieuwe Index

Euronext lanceert vandaag de BEL® ESG, een nieuwe index die de bedrijven binnen de BEL® 20 en de BEL® Mid indices die de beste ESG-praktijken hebben laten zien. ​ identificeert en volgt. ​ De BEL® ESG-index is bedoeld om de invoering van mainstream duurzame beleggingsoplossingen door beleggers te vergemakkelijken.

Het is de vijfde ESG-indexvariant voor nationale blue-chipindices, na de lancering van de CAC® 40 ESG (Frankrijk), de MIB® ESG (Italië), de AEX® ESG (Nederland) en de OBX® ESG (Noorwegen).

De BEL® ESG is ontworpen in samenwerking met Sustainalytics, een toonaangevende leverancier van ESG-onderzoek, ratings en gegevens, en voldoet volledig aan het label 'Towards Sustainability' van het Belgische Centraal Bureau voor de Etikettering, een kwaliteitsstandaard voor duurzame financiële producten zoals indices en fondsen.

Voor meer informatie over de methodologie, zie https://www.euronext.com/en.

 

 

Duurzaamheid Nieuws