Carlos Brito opgenomen in “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers”

Carlos Brito opgenomen in “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers”

20ste editie Belgian Beer Weekend op de Brusselse Grote Markt

Leuven – 7 september 2018 -- Van 7 tot 9 september vormt de Brusselse Grote Markt opnieuw het decor van het Belgian Beer Weekend. Ter gelegenheid van de officiële opening worden in het Brusselse Stadhuis ook nieuwe Ridders opgenomen in het genootschap “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers”. Naast Premier Charles Michel en een aantal professoren van verschillende universitaire brouwerijfaculteiten, valt dit jaar deze eer ook te beurt aan Carlos Brito, CEO van AB InBev.

Lidmaatschap van het genootschap “De Ridderschap van de Roerstok der Brouwers” is voorbehouden aan personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Belgische biersector, op zowel commercieel, politiek als maatschappelijk vlak en die zich aldus opwerpen als ambassadeur voor de brouwwereld.

“Ik ben erg fier dat ik vandaag wordt opgenomen in dit bijzonder traditierijke genootschap. Dit is een mooi voorbeeld van de Belgische biercultuur. Het succes – ook internationaal - van het Belgian Beer Weekend bewijst overigens niet alleen hoe sterk deze biercultuur leeft, maar ook wordt gewaardeerd. AB InBev heeft er veel aan te danken én speelt een belangrijke rol in het uitdragen ervan,” zegt Carlos Brito, CEO van AB InBev.

Na de plechtige ceremonie werd de 20e editie van het weekend van het Belgische bier officieel geopend.  Bezoekers van over de hele wereld komen tijdens dit weekend afgezakt naar de Grote Markt om een heerlijk Belgisch biertje te degusteren op een van de mooiste marktpleinen ter wereld.

Voor meer informatie over het programma van het Belgian Beer Weekend, zie www.belgianbeerweekend.be

Onze passie