Café Tulipant opent op place Fernand Cocq

Café Tulipant opent op place Fernand Cocq

De bar cultiveert het Brusselse erfgoed met een naam die teruggaat tot de XVIIe eeuw

Café Tulipant vierde maandagavond  haar opening met de betrokken horeca-partners. Het café, op nummer 25 op de Place Fernand Cocq in Elsene, is sinds eind januari open voor het grote publiek. De bar cultiveert het Belgisch erfgoed met een naam die zijn herkomst vindt in de 17de eeuw. Die naam verwijst naar de driehoekige tuin die zich vroeger op het plein voor het stadhuis bevond. “We hebben ons laten inspireren door de geschiedenis van de Place Fernand Cocq om de rode draad van Café Tulipant te definiëren. In samenwerking met AB InBev hebben we het verhaal van de Tulipant ontwikkeld, maar eveneens dat van de tulp, van de symboliek van haar kleuren en van de stier, ons symbooltje”, zegt Axel Van Tuijn, een van de ondernemers achter de bar.

De nieuwe bar is sinds eind januari geopend, doordeweeks vanaf 8.00 uur, in het weekend vanaf 9.00 uur. "Op de Place Fernand Cocq ontbrak het aan plaatsen die van 's morgens vroeg tot 's avonds open zijn, waar u uw krant kunt lezen, uw koffie kunt drinken, kunt lunchen, toegang hebt tot Wifi, kunt werken en vervolgens met vrienden kunt praten om een eenvoudig moment te delen in een losse sfeer, met een goede service. Wij willen deze plek zijn voor buren en Brusselaars. »

Het erfgoed van Brussel

De werkzaamheden aan het plein brengen een nieuwe dynamiek in de wijk. Er zijn ook veel woningen in opbouw, een hotelproject,... “We zijn erg enthousiast en willen bijdragen aan de vernieuwing van de Place Fernand Cocq”, voegt Axel eraan toe. Het plein en het stadhuis zijn ontstaan in de driehoekige tuin van Tulipant, een 17e-eeuwse herberg die in 1833 werd verwoest om plaats te maken voor het Malibran Paviljoen.

Ondernemers

De ondernemers achter Café Tulipant hebben veel ervaring in de horeca. Sinds 2008 zijn ze actief in de sector en in januari 2015 hebben ze hun krachten gebundeld met de overname van de Bar du Marché in Flagey. Vervolgens openden ze in februari 2016 een vestiging aan het Luxemburgplein, Café Luxembourg, en in oktober 2017 volgde nog de aankoop van de Bar du Matin. “Café Tulipant is ons nieuwste project en we zijn trots op het resultaat.”

Visie op Brusselse horeca

Het Brusselse horecalandschap is bijzonder belangrijk voor AB InBev. De voorbije vijf jaar heeft de brouwer rond de 150projecten geïnitieerd op het vlak van renovatie, nieuwe concepten en historische panden. Dat gaat van kleine opfrissingswerken over totaalrenovaties of nieuwe concepten. “De stad verandert, wijken veranderen, de demografie verandert. Deze, en zoveel andere factoren, worden bij al onze beslissingen mee in rekening genomen. We geloven zowel in authentieke bruine Brusselse kroegen als in nieuwe of renovatieprojecten die de wijk opwaarderen,” vult Glendal Vandenbempt, Sales On Trade AB InBev, aan.

Journalisten zijn welkom om een drankje te komen drinken in Café Tulipant. https://cafetulipant.be/​ Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laure Stuyck, External Communication Manager AB InBev, op het nummer 0473 56 83 83 71.

Nieuws