Stella Artois brouwerij levert voortaan gezuiverd afvalwater aan gemeente Herent

Stella Artois brouwerij levert voortaan gezuiverd afvalwater aan gemeente Herent

Duurzaam waterbeheer

AB InBev zal gezuiverd afvalwater leveren aan de gemeente Herent om hun regenwaterputten verder aan te vullen. Dit water zal dan gebruikt worden voor toiletspoeling, het kuisen van machines en de bewatering van plantsoenen binnen de gemeente. Het gezuiverd afvalwater dient ter vervanging van kostbaar leidingwater.

Water voor de gemeente

AB InBev zal gezuiverd afvalwater voorzien voor de gemeente Herent om hun regenwaterputten verder aan te vullen voor toiletspoeling, het kuisen van machines en de bewatering van plantsoenen. Het water is afkomstig van de natuurlijke waterzuivering van de brouwerij. De gemeente Herent mikt op wekelijkse ophaling in tijden van droogte.

Astrid Pollers, burgemeester van gemeente Herent:

"Het grondwater uit de diepe waterlagen onder Herent,  nodig voor het frisse pintje, vloeit zo terug naar haar oorsprong - heerlijk circulair".

Zonder water, geen bier

Zonder water, geen bier. Voor AB InBev is waterefficiëntie dan ook een cruciaal thema. De brouwer houdt voortdurend het waterverbruik tijdens het brouwproces zo laag mogelijk en geeft het gebruikte water een tweede leven. Zo wordt het gezuiverde afvalwater bijvoorbeeld geschonken aan Stad Leuven voor het onderhoud van hun planten. Door met verschillende partners samen te werken zoals Stad Leuven, de Boerenbond, plaatselijke bouwbedrijven en dergelijke, probeert de brouwer op creatieve wijze circulair watergebruik te stimuleren.

Olivier Maillet, brouwerijdirecteur van de Stella Artois brouwerij:

“We merken dat steeds meer en meer partijen oproep doen op ons gezuiverd afvalwater in deze uitzonderlijke periode van droogte. Als brouwer is water ons waardevolste goed, we zijn dan ook blij dat we ons water een tweede leven kunnen geven.”

AB InBev

 

Nieuws Water