Jupiler introduceert slogan voor autoreclame: “Auto’s met liefde gebouwd, gebruik je met verstand."

Jupiler introduceert slogan voor autoreclame: “Auto’s met liefde gebouwd, gebruik je met verstand."

Positieve boodschap bij autocommercials

Jupiler komt deze week met een opvallende primeur op radio en televisie: een sensibiliseringsboodschap bij autocommercials. “Auto’s met liefde gebouwd, gebruik je met verstand. Drink niet als je rijdt.” Met een herwerking van de gekende brouwersslogan - de Arnoldus code - wil Jupiler als populairste biermerk in België, een positieve boodschap brengen bij de consumenten: drink niet als je rijdt. 

 “Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.” Die boodschap, bekend als de Arnoldus-code, wordt al sinds 1992 door de biersector meegegeven bij elke biercommercial die in ons land wordt uitgezonden of gepubliceerd. Dit om verstandig drinken van bier te bevorderen en alcoholmisbruik tegen te gaan.

Belg slechte leerling
Toch is België in 2019 één van de slechtste leerlingen wat betreft rijden onder invloed. Alcohol speelt een rol in 50% van de dodelijke ongevallen. Liefst 1 op 4 Belgen gaf in een onderzoek* toe dat hij of zij in de laatste maand onder invloed achter het stuur kroop. Slechts 70% van onze landgenoten vindt het onaanvaardbaar om onder invloed te rijden.

Kapen van autospots op radio én tv
Jupiler wil die problematische attitude tegenover alcohol helpen veranderen. In de aanloop naar het autosalon, een piekperiode voor autocommercials, zendt het op radio én tv een nieuwe Arnoldus-code uit: “Auto’s met liefde gebouwd, gebruik je met verstand. Drink niet als je rijdt. Jupiler.” Ze doen dat met een korte reclameboodschap die verschijnt vlak na de bestaande autocommercials.

Veiligheid
“Automerken leveren heel wat inspanningen om hun wagens zo veilig mogelijk te maken. Hoog tijd dat we ze uitrusten met de belangrijkste veiligheidsoptie van allemaal: een nuchtere chauffeur”, aldus Josse Peremans, marketing manager Jupiler bij AB InBev. De bierbrouwer levert een heel jaar door inspanningen om verantwoorde alcoholconsumptie te promoten en heeft ook een heel programma rond “global road safety”. 

*Bron: ESRA-studie (E-Survey of Road users’ Attitudes), uitgevoerd door internationale verkeersveiligheidsinstituten, Juni 2019.

Smart drinking
Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication Manager AB InBev BeLux
Laure Stuyck External Communication Manager AB InBev BeLux