Eerste lading AB InBev mondmaskers rollen van de band in Lokeren

Eerste lading AB InBev mondmaskers rollen van de band in Lokeren

Sinds vorige week is de eerder aangekondigde productie van hoogkwalitatieve mondmaskers effectief opgestart bij Somnis Bedding in Lokeren. De eerste mondmaskers laat AB InBev momenteel ook leveren bij horecazaken. De brouwer investeerde in de mondmaskermachines van de Lokerse KMO om te allen tijde de kwaliteit en de beschikbaarheid van mondmaskers te kunnen garanderen voor haar personeel in alle Europese brouwerijen en depots. 

De mondmaskers zijn volledig van Europese makelij. Ze worden gemaakt in België en zowel de grondstoffen als de onderdelen van de machine zijn Europees. De maskers hebben een filtratiegraad van meer dan 95 procent en bieden een uitstekende bescherming. Er worden maar liefst 19 tests uitgevoerd om de kwaliteit op verschillende vlakken – sterkte, filtratie, doorlaatbaarheid,… - te garanderen.

Ook beschikbaar voor partners

Ongeveer de helft van de huidige capaciteit aan mondmaskers die Somnis Bedding maandelijks produceert, gebruikt AB InBev om zijn medewerkers in heel Europa optimaal te beschermen. Voor de andere helft zal AB InBev bekijken waar de behoefte aan mondmaskers het grootst is. Partners kunnen die dan aan een zeer lage prijs inkopen. De eerste 300.000 mondmaskers schonk AB InBev al aan zijn Belgische café-uitbaters en bierhandelaars, voor wie het dragen van een mondmasker verplicht is. “Ons doel is om niet alleen voor onze werknemers, maar ook voor onze partners maskers te garanderen. We zijn een partnerschap aangegaan met een lokaal bedrijf en hebben hun productie-expertise gecombineerd met onze inkoopcapaciteiten. Op die manier zorgen we ervoor dat we de productie van een hoogwaardig product op schaal kunnen versnellen, “ zegt Eric Novaes, Vice President Procurement & Sustainability bij AB InBev. De overige capaciteit kan Somnis Bedding zelf op de markt brengen.

AB InBev zorgt voor medewerkers en partners

Met de COVID-19 crisis handelde AB InBev snel om een gezonde en veilige werkomgeving te voorzien voor zijn medewerkers. Naast de mondmaskers, bracht AB InBev ook handgels uit voor het zorgpersoneel en haar eigen mensen. Die handgels worden gemaakt met de restalcohol die overblijft na onttrekking aan de niet-alcoholische bieren. Ook deze samenwerking, zorgt er voor dat medewerkers en partners met de juiste bescherming hun beroep kunnen uitoefenen.

 

 

Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux