AB InBev doneert 1.100 Michelin-ster maaltijden aan zorgverleners en creëert zo welverdiende pauze

AB InBev doneert 1.100 Michelin-ster maaltijden aan zorgverleners en creëert zo welverdiende pauze

Comme Chez Soi Chef Rigolet overhandigt zelf maaltijden aan ZNA Jan Palfijn in Antwerpen

ANTWERPEN / DINANT – Tijdens de kerstperiode overhandigt Leffe 1.100 maaltijden van sterrenchefs Lionel Rigolet van Comme Chez Soi en Hans Van Wolde van Brut 172 aan 4 ziekenhuizen in België, Nederland en Frankrijk. AB InBev, de brouwer van de Leffe abdijbieren, wil zo in de traditie van de abdij het zorgpersoneel een kleine welverdiende pauze bieden tijdens de kerstperiode.  De brouwer zal eveneens haar alcoholvrij bier Leffe 0,0% doneren en aangepaste Leffe glazen waarop een boodschap van oprechte dankbaarheid staat.  

Een verdiende pauze voor de zorgverleners   

 Sinds de start van deze gezondheidscrisis hebben de zorgverleners slechts heel beperkt pauze gekregen. De druk zal ook gedurende de kerstperiode hoog blijven. Daarom wil Leffe een pauze creëren die ze verdienen. Samen met Lionel Rigolet van Comme Chez Soi en Hans Van Wolde van Brut 172 schenkt Leffe kant-en-klare gerechten, een waterzooi met een touch of Leffe 0,0%. Deze maaltijden, 275 per ziekenhuis, worden met de Leffe truck afgeleverd in ziekenhuizen in Dinant (Centre Hospitalier Dinant op 18 december), Antwerpen (ZNA Jan Palfijn op 21 december), Valenciennes (Centre Hospitalier Valenciennes op 22 december 2020) en Rotterdam, (Maasstadziekenhuis op 23 december).   

Thomas Boucheron, Senior Brand Manager van Leffe: “Leffe is een abdijbier. Het past in onze eeuwenlange Norbertijnse abdijtraditie om zorg te dragen voor elkaar en een bijdrage te leveren voor wie het moeilijk heeft en aandacht verdient. We starten dit initiatief in een ziekenhuis in onze thuisbasis, Dinant en gaan ook naar andere ziekenhuizen. De druk op de zorgverleners is het laatste jaar zeer hoog geweest. Ze leveren fantastisch werk en daarom willen we hen bedanken met een maaltijd van écht sterrenniveau.”  

“Welverdiende feestmaaltijd op veilige afstand”  

Leen Gonnissen, directeur patiëntenzorg ZNA Jan Palfijn: “Het voorbije jaar hebben zorgverleners meestal geen plezier beleefd aan hun eten. Soms omdat er geen tijd was voor een maaltijd, op andere momenten omdat het door de hectische omstandigheden niet smaakte. Dat AB InBev topchef Lionel Rigolet nu laat koken voor bijna 300 ZNA-medewerkers, is een bijzonder lekker gebaar. En het flesje Leffe 0,0% past ook goed bij de waterzooi. Heel fijn dat onze medewerkers even kunnen genieten van een welverdiende feestmaaltijd, uiteraard op een veilige afstand van elkaar.”  

Lionel Rigolet, sterrenchef Comme Chez Soi:  "Lekker eten is een moment van ontspanning en welverdiende verpozing. Met veel plezier steek ik het personeel in de ziekenhuizen zo een hart onder de riem.  Zij geven al maanden het beste van zichzelf, dat doe ik op mijn manier nu graag voor hen terug door een Waterzooi met Leffe voor hen klaar te maken. De zorgsector verdient deze aandacht en ik help graag mee om hen te ondersteunen.” 

Leffe 0,0% en gepersonaliseerde glazen met een oprechte  boodschap van dankbaarheid  

Naast de donatie van maaltijden aan 4 ziekenhuizen, schenkt Leffe ook 28.080 flesjes alcoholvrij bier en gepersonaliseerde 11.000 Leffe glazen aan maar liefst 147 bijkomende ziekenhuizen en rusthuizen in België, Nederland en Frankrijk. “Zoals tijdens de eerste COVID-19 golf hebben we verscheidene ziekenhuizen en rusthuizen gecontacteerd en net zoals in maart was de respons zeer positief. Daardoor zullen we tijdens de kerstperiode 28.080 flesjes Leffe 0,0% doneren. Als persoonlijk geschenk aan de zorgverstrekkers zal Leffe eveneens 11.000 glazen doneren met een boodschap van dankbaarheid in gegraveerd” zegt Boucheron.   

AB InBev toont engagement in COVID-19 periode  

Voor brouwer AB InBev is dit een van de vele acties die ze het voorbije jaar op touw heeft gezet. “We zijn een grote speler en willen op momenten als deze onze schaalgrootte ook ten dienste stellen van de maatschappij waarin we actief zijn en waar onze werknemers en hun families wonen en werken,” zegt Cybelle Buyck, VP Legal and Corporate Affairs Europa van AB InBev. “ Bij de start van de crisis in maart hebben we op 10 dagen tijd in samenwerking met onze partners  meer dan 120.000 liter handgel – op basis van restalcohol uit de niet-alcoholische bieren – gemaakt. Deze hebben we geschonken aan verschillende zorginstellingen in Europa en we hebben ook  aan apothekers ethanol gedoneerd.” De brouwer produceert maandelijks ook 500.000 hoogwaardige mondmaskers voor haar eigen medewerkers en partners en steunt ook de Horeca op een structurele manier. Sinds maart investeerde de brouwer al 20 miljoen euro in de horeca-sector, onder andere door huurkwijtschelding en het vervangen van vervallen bier.   

 Noot: Dit initiatief werd gehouden in overeenstemming met de geldende COVID-19 gezondheidsmaatregelen. 

  

Contacteer ons