AB InBev kondigt steunpakket aan voor Belgische zorgsector

AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, kondigt vandaag een steunpakket aan voor de zorgverstrekkers in ons land die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven in de strijd tegen COVID-19.

  • Restalcohol uit alcoholvrij bier gebruikt voor productie van desinfecterende handgels en ontsmettingsmiddelen 

  • Ruim 18.000 liter ontsmettingsmiddel en 5.000 flesjes handgel voor Belgische ziekenhuizen 

  • 7.000 flesjes handgel gaan integraal naar Vlaamse dienst voor gezinszorg Familiehulp  

 

Restalcohol voor desinfecterende handgel en ontsmettingsmiddel  

AB InBev produceert momenteel 50.000 liter gebruiksklaar ontsmettingsmiddel, waarbij het de restalcohol uit alcoholvrije bieren zoals Jupiler 0.0% hergebruikt. Een significant deel hiervan, meer dan 18.000 liter, zal in België verdeeld worden. Deze eerste reeks van 50.000 liter ontsmettingsmiddel, geproduceerd in samenwerking met KWST GmbH en Jodima, zal worden geleverd aan crisiscoördinatieteams en overheden in heel Europa om het vervolgens te verdelen naar de ziekenhuizen die het de komende dagen het meest nodig hebben, waaronder ook ziekenhuizen in België. Indien nodig heeft AB InBev zich er reeds toe geëngageerd om nog meer liters te produceren en te doneren.  

Daarbovenop produceert AB InBev in samenwerking met Bio-Essentials, een kmo uit Turnhout, ook 26.000 flesjes (250 ml) handgels, opnieuw op basis van restalcohol uit alcoholvrij bier. Van die 26.000 flesjes schenkt AB InBev er 12.000 aan de Belgische zorgsector. 7.000 stuks ervan gaan integraal naar vzw Familiehulp, de grootste dienst voor gezinszorg in Vlaanderen. Hun medewerkers staan elke dag opnieuw met zorgbehoevenden in contact. Hun persoonlijke bescherming en die van de zorgbehoevenden is bijzonder belangrijk. Ann Demeulemeester van vzw Familiehulp licht toe: “Wij waarderen de gift van AB InBev enorm. De handgels zijn een zeer nuttige aanvulling op de zeer strikte handhygiëne die onze medewerkers al toepassen. Zeker in klantsituaties waar water, vloeibare handzeep en keukenrol niet of onvoldoende voorhanden zijn. Deze solidariteit met de gezinszorg doet ons enorm deugd." De 7.000 handgels worden via Jost Group aan vzw Familiehulp bezorgd. 

Naast vzw Familiehulp, schenkt AB InBev ook 5.000 flesjes handgel aan de Belgische ziekenhuizen. Een ander deel van de handgels wordt gebruikt voor de eigen medewerkers in de brouwerijen, om ze optimaal te blijven beschermen.  

Fabio Sala, hoofd AB InBev België: "In deze ongeziene tijden willen we onze aandacht volop richten op het ondersteunen van de zorgverstrekkers zodat zij in de beste omstandigheden kunnen werken en willen we ervoor zorgen dat de mensen om ons heen gezond kunnen blijven. We bedanken de zorgverstrekkers die onvermoeibaar vechten tegen COVID-19 voor hun fantastische werk.” 

Alcoholvrij bier voor onze zorgverstrekkers in België 

AB InBev is daarnaast ook gestart met de schenking van alcoholvrij bier (Jupiler 0.0% en Leffe 0,0%) aan maar liefst 380 ziekenhuizen en woonzorgcentra in ons land.  

“Vanuit de zorgsector kwamen er geluiden dat het permanent dragen van een mondmasker bij het zorgpersoneel een droge mond veroorzaakt en dat daarom afwisseling in het drankenaanbod meer dan welkom is”, zegt Philippe Seminck, logistiek directeur AB InBev België. “Daarom hebben we de ziekenhuizen en woonzorgcentra in België gecontacteerd met de vraag of zij graag gratis alcoholvrij bier van ons wensen te ontvangen, om hen een duwtje in de rug te geven in deze zware periode. De respons hierop was zeer positief waardoor wij deze week  ruim 9500 flesjes en blikjes Jupiler 0.0% en 3350 flesjes en blikjes Leffe 0,0% leveren aan bijna 400 ziekenhuizen en woonzorgcentra in ons land. Ik wil dan ook onze medewerkers bedanken die dit op zo’n korte tijdspanne mogelijk hebben gemaakt.” 

 

Nieuws
Contacteer ons
Karolien Cloots Ad Interim External Comms Manager BeLux
Karolien Cloots Ad Interim External Comms Manager BeLux