AB InBev benadrukt belang van Stella Artois in de VS tijdens bezoek Prinses Astrid

AB InBev benadrukt belang van Stella Artois in de VS tijdens bezoek Prinses Astrid

Prinselijke missie

  • Prinses Astrid bezoekt AB InBev in New York samen met minister Clarinval, minister Borsus en Staatssecretaris Smet.
  • Ze wordt er ontvangen door de CEO van Anheuser Busch, Brendan Whitworth, Ezgi Barcenas, Chief Sustainability Officer, John Blood, Chief Legal & Corporate Affairs Officer en Isabelle Seunier, Belgische brouwmeester voor Stella Artois in VS.    
  • In 2021 groeide de verkoop van Stella Artois nog met 20% wereldwijd, exclusief België. 
  • Naast AB InBev, exporteren reeds 40 Belgische brouwers naar de VS.

Dinsdag bezoekt prinses Astrid het hoofdkantoor van de Amerikaanse tak van AB InBev. Ze wordt er ontvangen door Brendan Witworth, ​ CEO Anheuser Busch, Ezgi Barcenas Chief Sustainability Officer en John Blood, Chief Legal and Corporate Affairs. De prinses spreekt er ook met Belgische AB InBev medewerkers in New York.

Isabelle Seunier, Belgische brouwmeester voor Stella Artois in de Verenigde Staten spreekt Prinses Astrid toe. Seunier werkt al 14 jaar voor AB InBev, waarvan vier in de VS, waar ze het brouwen van Stella Artois leidt. “Bier is een deel van de Belgische diplomatie, net zoals chocolade”, zegt Seunier. “Stella Artois is niet alleen een iconisch biermerk in België, het is ook één van de meest geliefde merken in de VS.". In 2021 groeide de verkoop van Stella Artois nog met 20% wereldwijd, exclusief België. 

Stella Artois is een blijvend succesverhaal in de Verenigde Staten  

Stella Artois, met zijn rijke Belgische geschiedenis, is een bier dat in alle hoeken van de wereld wordt gedronken. Het Belgische bier won de Best Beer Award 2019 als beste internationale pils, wat zich sindsdien vertaald heeft in indrukwekkende verkoopprestaties over de hele wereld.

“Stella Artois is niet alleen in België een iconisch biermerk, ook in de VS is het één van de meest populaire bieren,” vertelt Seunier. “Het premium bier is populair in Amerikaanse horeca en de afgelopen jaren groeide de verkoop in retail ook met 10%.” 

Stella Artois, 3e meest gewaardeerde biermerk ter wereld, ook lokaal in VS gebrouwen 

Sinds 2008 is Stella Artois te koop in de VS en sinds februari 2021 wordt Stella Artois ook lokaal in de VS gebrouwen om tegemoet te komen aan de grote vraag. Een andere belangrijke drijfveer voor lokalere productie is de reductie van de CO2-voetafdruk: lokale productie vergt immers minder trans-Atlantische export en een aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot. Deze verschuiving ligt in lijn met AB InBevs duurzaamheidsdoelstellingen om tegen 2025 25% minder CO2 te produceren en werd bevestigd in december 2021 met een Net Zero Commitment voor de volledige AB InBev waardeketen in 2040. 

“Als brouwmeester zorg ik er mee voor dat Belgische know-how om Stella Artois te brouwen wordt behouden. Met zeer strenge kwaliteit- en smaakcontroles, de originele ingrediënten en toewijding om bier te brouwen van zo hoog mogelijke kwaliteit”, geeft Seunier aan. 

Stella Artois, het Belgische icoon, is vandaag het derde meest gewaardeerde biermerk ter wereld en blijft snel groeien. In 2021 steeg de wereldwijde verkoop opnieuw met 20% wereldwijd (exclusief België) en werd uitgerold in 12 extra landen. Stella Artois is nu beschikbaar in 121 markten.  

Belgische biercultuur inspireert ook Amerikaanse consument  

AB InBev blijft investeren in de expansie van Stella Artois in de Verenigde Staten en inspireert de Amerikaanse consument. In de VS focust AB InBev haar Stella Artois communicatie op gezellige momenten zoals we die in de Belgische biercultuur kennen.  

Isabelle Seunier gaat verder: “Gezellige momenten samen met lekker eten en bijpassend bier is typisch Belgisch. Uiteraard ook in het juiste bijpassende bierglas, iets wat men tot voor kort niet deed in de VS. Het is daarom ook dat 40% van de Stella Artois in de VS wordt gedronken in horeca ”. 

In het zog van Stella Artois en AB InBev volgen ook andere brouwers de lancering op de Amerikaanse markt. Maar liefst 40 brouwerijen, waarvan ook 6 deelnemen aan de handelsmissie, zijn momenteel actief op de Amerikaanse markt.  

David Clarinval, Minister belast met buitenlandse handel: Hoewel België haar export en de ontwikkeling van Belgische bedrijven in het buitenland diversifieert, kan het nog steeds rekenen op gevestigde waarden zoals AB InBev, een boegbeeld in zijn sector en een vooraanstaande wereldspeler. Belgisch bier heeft een unieke waarde. Het draagt bij tot de culturele en economische invloed van ons land in de Verenigde Staten. Maar AB InBev is ook meer dan dat: het is bijvoorbeeld innovatief op het vlak van duurzaamheid in haar productie en transport. Een bedrijf dat als voorbeeld dient voor velen."

Alcoholvrije variant Stella Artois maakt intrede op Amerikaanse markt  

Sinds enkele maanden is ook de alcoholvrije variant Stella Artois Liberté  op de markt in de VS. De alcoholvrije variant heeft eveneens haar roots in België. Het GITEC, het Global Innovation and Technologie – ook wel R&D-centrum – van AB InBev, is ook gehuisvest in Leuven. Van daaruit worden verschillende alcoholvrije bieren ontwikkeld die later op de markt komen.  

AB InBev in de Verenigde Staten 

  • AB InBev brouwt enkele van de meest geliefde bieren in de VS. Naast Stella Artois behoort ook Budweiser, Corona en Michelob Ultra tot de merken.  
  • Het Amerikaanse Anheuser-Busch is sinds 2008 onderdeel van AB InBev. 
  • AB InBev stelt meer dan 19.000 mensen tewerk in de Verenigde Staten.

Foto's beschikbaar op Belga Image.

Belga Image

 

Nieuws