Jupiler sensibiliseert consument rond zwerfvuil

Jupiler sensibiliseert consument rond zwerfvuil

Opvallende samenwerking met Cara pils van Colruyt Group

Met de simpele vraag “Waarom?” wil Jupiler de Belg doen nadenken over zwerfvuil. Lege blikjes horen immers in pmd vuilbak, simpel. Die boodschap komt zowel op affiches, als op online banners én op de Jupiler blikken zelf. Tijdens de laatste match van de Rode Duivels tegen Cyprus voegde Jupiler ook de daad bij het woord en haalde zelf maar liefst 10.246 lege blikjes op. Opvallend: het populairste Belgische pilsbier werkt voor de zwerfvuilcampagne ook samen met het pilsbier Cara van Colruyt Group. 

“Waarom gooit iemand zijn of haar blikje op de grond? Leeg zijn alle blikjes hetzelfde en horen ze in de pmdzak in de vuilbak, simpel,” zegt Josse Peremans, Marketing manager van Jupiler. Blikjes worden nog al te vaak op de openbare weg gegooid in plaats van in de vuilbak. De nieuwe Jupiler campagne heeft daarom als doel om de Belg te doen nadenken over het afval dat te vaak achteloos achtergelaten wordt. Onder meer in en rond voetbalstadia. 

Daad bij het woord: 144 kg blik

Jupiler voegde zelf de daad bij het woord en zette een eco-team van 120 mensen in tijdens de match van de Rode Duivels tegen Cyprus. Supporters die drank uit een blikje dronken buiten het stadion, werden door het eco-team aangemoedigd om het te deponeren in een reuze groot Jupiler blik. Met succes: in totaal werd 144 kg aan blik opgehaald, wat neer komt op iets meer dan 10.000 blikken.  Enkele deelnemende supporters werden beloond met een gesigneerde t-shirt van de Rode Duivels en een filmpje van keeper Simon Mignolet. Het is niet de eerste keer dat Jupiler zich als Belgisch biermerk over een actueel thema buigt. “We zijn nog steeds de favoriete pils van de Belg en hebben daar ook een rol te spelen,” verduidelijkt Peremans.

Verrassende samenwerking met Cara pils 

De campagne loopt tot midden december en neemt ook andere producenten zoals Cara pils mee in het bad. “Blikken zijn leeg allemaal hetzelfde,” klinkt het zowel bij Jupiler als bij Cara pils. "Colruyt Group heeft al enkele jaren een concreet actieplan onder de naam "Samen voor minder zwerfvuil', waarbij grote en kleinere initiatieven aangemoedigd worden. Zo investeerden we bijvoorbeeld € 700.000 in afvalfaciliteiten rond onze winkels. We vinden het belangrijk om ook met onze huismerken, waaronder Cara pils, het signaal te kunnen geven dat een positieve en vooral gezamenlijke aanpak van zwerfvuil van groot belang is," zegt Colruyt Group. 

Natuurlijke ingrediënten

“Stadia, maar ook bermen, treinstations en voetpaden zijn gekende plaatsen voor blikkenafval,” zegt Pascaline Vandeperre, CSR manager: “We zijn blij dat we deze blikken uit het zwerfvuil hebben kunnen houden. Duurzaamheid is cruciaal. Onze bieren worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dus dragen we zorg voor het milieu en onze thuisbasis, de Home of Beer. Zelf zetten wij in op milieuvriendelijke verpakkingen en een steeds groener brouwproces. Via deze campagne vragen we ook aan de bierliefhebbers om bij te dragen: onze blikken horen niet op de grond.”

Duurzaamheid
Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication Manager AB InBev BeLux
Laure Stuyck External Communication Manager AB InBev BeLux