Van lokale brouwer tot wereldwijde leider: AB InBev viert 25 jaar op de Brusselse beurs
In aanwezigheid van Eerste Minister, Bart De Wever, viert AB InBev de Belgische biercultuur wereldwijd
Brussel, 19 juni 2025 – AB InBev (Euronext: ABI), de wereldwijde leider in de biersector, viert 25 jaar notering op de Brusselse beurs, en daarmee ook het uitdragen van de Belgische biercultuur wereldwijd. Sinds de eerste beursgang 25 jaar geleden is AB InBev uitgegroeid tot een wereldspeler, met een blijvende toewijding aan duurzame groei.
De Belgische Eerste Minister Bart De Wever verklaart: “De regionale wortels van dit bedrijf gaan terug tot 1366, toen brouwerij Den Hoorn in Leuven haar deuren opende. Meer dan zes eeuwen later is die kleine middeleeuwse taverne uitgegroeid tot ’s werelds grootste bierbrouwer. Voor ons land is AB InBev niet zomaar een bedrijf, het is een nationaal icoon.”
AB InBev ging in 2000 naar de beurs op Euronext Brussel en haalde toen €2,9 miljard ($2,5 miljard) op, wat de grootste beursgang ooit was in België. De brouwer verkocht toen 88,2 miljoen aandelen, goed voor 21 procent van het kapitaal. Met een omzet van ongeveer $59,8 miljard USD in 2024, blijft AB InBev wereldwijd groeien. Vandaag ondersteunt de brouwer meer dan 144.000 jobs wereldwijd, waaronder meer dan 2800 directe jobs in België.
Bier is een motor van welvaart en groei: 1 op de 100 jobs wereldwijd is gelinkt aan de biersector. Naarmate bier marktaandeel wint binnen de globale alcoholsector, groeit ook de economische en sociale impact ervan.
Michel Doukeris, CEO van AB InBev, zegt: “Deze mijlpaal is meer dan een bedrijfsprestatie. Het is een eerbetoon aan België - zijn brouwtraditie, zijn ondernemingszin en de diepe wortels die AB InBev met België verbinden.”
Met het hoofdkantoor in Leuven, is AB InBev uitgegroeid tot de wereldwijde leider in de biersector. Van Stella Artois, gebrouwen met Belgische vakmanschap en geliefd in meer dan 100 landen, tot Leffe, verkrijgbaar in meer dan 70 landen: AB InBev draagt de Belgische biercultuur wereldwijd uit.
Deze bieren winnen ook aan populariteit in groeimarkten zoals Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Daarmee bewijst de brouwer zijn vermogen om lokale relevantie te combineren met wereldwijde aanwezigheid om zo Belgische biercultuur te delen met een groeiend wereldwijd publiek. Vandaag is 1 op de 4 bieren wereldwijd verkocht afkomstig van AB InBev – het bewijs van hun ongeëvenaarde globale aanwezigheid.