Stella Artois zoekt de beste tapper van België

Stella Artois zoekt de beste tapper van België

Na 6 jaren afwezigheid lanceert Stella Artois opnieuw de Draught Masters wedstrijd in België. Een professionele jury van 5 gerenommeerde tappers en ex-finalisten, zal de tappers beoordelen op kwaliteit, techniek van het tappen en de kunst om een perfecte Stella Artois te tappen in het iconische chalice – kelkvormige glas.  De wedstrijd staat open voor alle horecazaken en hun personeel, inschrijven kan tot 1 augustus via https://draughtmastersbelgium.be/. 

Story image

De perfect getapte Stella Artois 

De Stella Artois Draught Masters is een wedstrijd waar de brouwer op zoek gaat naar de beste tapper van het land en waarbij de kunst van het schenken van een perfect glas bier centraal staat. Het Belgische schenkritueel bestaat uit 9 stappen en is een ritmische en complexe opeenvolging van verschillende handelingen. 

“Bier op tap is en blijft een belangrijke ervaring binnen de horeca. Mensen kiezen hun café vaak voor het goede bier. Het schenkritueel is van cruciaal belang om een optimale drinkervaring te garanderen. Wedstrijden zoals deze zetten het belang hiervan in de verf,” zegt Julie Dejonghe, Brand Manager Stella Artois.  

 De jury bestaat uit verschillende experten zoals Tommy Goukens, World Draught Masters 2008 en Filip Vanbeeck, reeds jarenlang jurylid bij Draught Masters. Bovendien werkt Stella Artois dit jaar exclusief samen met televisiekok Jeroen De Pauw om de deelnemende horecazaken culinair te inspireren door verschillende recepten ter beschikking te stellen. “Het hele evenement wil de horeca na een moeilijk jaar ook een hart onder de riem steken,” zegt Pieter Anciaux, directeur Horeca België.  

Er zijn mooie prijzen te winnen voor de deelnemers bij elke ronde. Naast de bekroning tot beste tapper van België, krijgt de winnaar ook een exclusieve eetervaring op een waanzinnige locatie. Ook in zijn zaak wordt de overwinning gevierd door een overwinnings-event met daarbij 10 Stella Artois vaten, omkaderd door een Stella Artois stijlconcept. Dit alles onder begeleiding en op de kosten van Stella Artois.  

 Verloop van de wedstrijd  

In een eerste fase moeten de deelnemers een video uploaden op de website waar ze hun ‘9-Step Pouring Ritual’ in beeld brengen. Uit alle video’s worden de 50 beste bars geselecteerd die verder gaan naar de volgende ronde. 

In een tweede ronde moeten de tappers 3 perfecte Stella’s na elkaar tappen in een video. Uit deze 50 kandidaten worden 16 geselecteerd voor de finale. De finale wordt gehouden op 20 september in Den Hoorn, Leuven.  

 Kan jij een Stella tappen volgens de regels van de kunst? Schrijf je dan nu in via https://draughtmastersbelgium.be/

9 step pouring ritual.pdf 484 KB

 

Onze passie