Stella Artois groeit jaar na jaar in Zuid-Afrika: 30% in afgelopen 3 jaar

Het Belgische biermerk Stella Artois blijft jaar na jaar groeien in Zuid-Afrika en tekende de afgelopen 3 jaar zelfs voor een groei van 30%, dit bleek afgelopen weekend tijdens het bezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Zuid-Afrika. Het Leuvense bier is één van de internationale merken van AB InBev. Sinds 2017 wordt het bier lokaal gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en op een inclusieve manier, met behoud van de Belgische know-how. AB InBev investeerde het afgelopen jaar meer dan 230 miljoen euro in de Zuid-Afrikaanse economie en is van plan om haar ecosysteem nog verder uit te breiden.

Mdu Lokotfwako - Minister Lahbib - Koning Filip - John Blood - Cybelle Buyck - Lisa Zoleka
Mdu Lokotfwako - Minister Lahbib - Koning Filip - John Blood - Cybelle Buyck - Lisa Zoleka

Tijdens het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Zuid-Afrika, waar onder meer minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib aanwezig was, werd Stella Artois tijdens de afsluitende receptie geserveerd. Een AB InBev delegatie reisde mee om de Belgische biercultuur nog verder uit te dragen en de positieve impact van lokale verankering te benadrukken.

“Bier is een deel van onze Belgische trots, net zoals chocolade. Stella Artois is niet enkel een iconisch biermerk in België, het is ook één van de meest geliefde merken in Zuid-Afrika.We zijn dan ook trots om onze Belgische brouwexpertise hier zo duidelijk vertegenwoordigd te zien. Het bier wordt hier lokaal gebrouwen in Chamdor, met natuurlijke ingredienten en op een inclusieve manier. Op die manier kunnen we de lokale economie stimuleren en helpen we met het creëren van extra jobs,” zegt Cybelle Buyck, VP LCA bij AB InBev Europa.

Stella Artois wordt gezien als een premium, kwalitatief hoogstaand en verfijnd bier, dat perfect is voor food pairing. Het bier is vooral populair bij de Zuid-Afrikaanse consument tussen 25 en 34 jaar en is sterk vertegenwoordigd in de supermarktketen en de cafés. Na COVID-19 is er ook een nieuwe impuls voor de Zuid-Afrikaanse horeca, waarbij vooral de tapervaring centraal wordt geplaatst.

Stella Artois gebrouwen met lokale ingrediënten

AB InBev helpt ​ de lokale economie te stimuleren door Stella Artois in Zuid-Afrika met lokale, natuurlijke ingrediënten te brouwen. Dankzij verschillende samenwerkingen met lokale boeren en producenten en strenge kwaliteitscontroles kan Stella Artois lokaal geproduceerd worden met behoud van zijn originele smaak.

Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib, vult aan: “Met haar Belgische expertise brengt AB Inbev niet alleen een geweldige smaak naar Zuid-Afrika, de brouwerij engageert zich ook om de werkgelegenheid en innovatie te bevorderen. Door te investeren in lokaal talent en lokale producten levert AB InBev een belangrijke bijdrageaan de economische groei en ontwikkeling van Zuid-Afrika, en dat terwijl de unieke Belgische biercultuur wordt ondersteund.”

Impact biersector identiek in België en Zuid-Afrika

De economische impact van bier is bijna identiek in België en Zuid-Afrika: de bijdrage van bier aan de werkgelegenheid in België is 1 op 71 en in Zuid-Afrika 1 op 66; bier draagt in elk land 1,3% bij aan het BBP. AB InBev, de leidinggevende brouwer wereldwijd met Belgische roots, heeft zelf 7 brouwerijen in Zuid-Afrika, 44 distributiecentra en 2 mouterijen en stelt er bijna 6.000 mensen tewerk.

AB InBev blijft zich verder inzetten voor de maatschappelijke en economische ontwikkeling van Zuid-Afrika en maakt een blijvende, positieve impact voor haar communities.

Wereldwijd sterke groei

Ook wereldwijd presteert het Belgische biermerk sterk. Stella Artois liet een significante groei zien, met een dubbelcijferige groei ten aanzien van 2021.

 

Nieuws