Stella Artois brouwerij nodigt buren uit voor een kerstdiner

Stella Artois brouwerij nodigt buren uit voor een kerstdiner

Maandag 17 december - 17u30 - rondleiding en kerstdiner

Leuven - AB InBev verwelkomt op maandag 17 december om 17u30 60 uitgenodigde buren van de Leuvense brouwerij voor een uniek kerstdiner. Alle gerechten zullen aangepast zijn aan bieren van de brouwer. Het foodpairing kerstdiner vindt plaats in Den Thuis, het bezoekerscentrum van de brouwerij, en start met een bezoek aan de Stella Artois brouwerij. Ook geïnteresseerde pers is welkom.

Een zestigtal buurtbewoners van de Stella Artois brouwerij zijn uitgenodigd om achter de schermen van de brouwerij te kijken en tijdens een kerstdiner met mensen van de brouwerij van gedacht te wisselen. “We zijn er ons van bewust dat onze brouwerij zich in het midden van een bruisende gemeenschap bevindt. Met deze uitnodiging willen we onze buren de kans geven ons beter te leren kennen, te ontdekken wat er achter de muren van de brouwerij gebeurt en de mensen te ontmoeten die letterlijk leven in de brouwerij brengen”, aldus Alexander Soenen, brouwdirecteur in Leuven.  

Veenwild met Hoegaarden, marsepein met Julius

Een belangrijk deel van de avond bestaat uit het foodpairing kerstdiner waarbij voor elke gang telkens een gepast AB InBev bier wordt aangeboden. Een soepje van veenwild met Hoegaarden, marsepeingebak met Julius,… de Stella Artois-buren gaan proefondervindelijk kunnen vaststellen dat bier perfect samengaat met een maaltijd tijdens een feestelijk kerstdiner. Bij de foodpairing is het de bedoeling om dominante smaken en aroma’s uit het bier terug te laten komen in het gerecht. Voor een optimale smaaksensatie wordt gezocht naar  de perfecte match tussen het aroma en de smaak van het bier en  het bijpassende gerecht.

Stella Artois ontstaan als kerstbier

Al draait alles rond bier, het samenzijn staat vanavond centraal. “Bier is het eerste sociaal netwerk dat mensen samenbrengt. Thuis of elders, familie of vrienden of in dit geval buren. Zeker in de kersttijd is het samenzijn eens zo belangrijk. Dat we voor een kerstdiner in de Stella Artois brouwerij hebben gekozen heeft ook een bijzondere reden. Stella Artois is immers ontstaan als speciaal kerstbier van de toenmalige Artois brouwerij. Er is dus een historische link tussen Stella Artois en Kerstmis”, aldus Philippe Vandeuren, Legal & Coporate Affairs Director EU Central bij AB InBev.

 

Praktische informatie

Wanneer:  Maandag 17 december, 17h30

Waar: Stella Artois brouwerij: Aarschotsesteenweg 20, 3000 Leuven.

Praktisch:  Journalisten en fotografen zijn uitgenodigd om foto’s te nemen en beelden te maken van het bezoek, de drink en het diner. Het dineren zelf is exclusief voor de genodigde buren. Geïnteresseerde pers verwittigt om praktische redenen graag eerst Laure Stuyck en meldt zich de avond zelf aan bij de receptie van de brouwerij.

 

 

Onze passie
Contacteer ons