Stella Artois brengt mensen veilig samen op grootste terras van het land en blikt tevreden terug op heropeningsweekend horeca

Stella Artois brengt mensen veilig samen op grootste terras van het land en blikt tevreden terug op heropeningsweekend horeca

Street art installatie ‘Together Apart’ nog tot en met 16 mei te bezoeken op Muntplein Brussel

Brussel – Dit weekend trapte Stella Artois de heropening van de horeca af met een opvallend, uniek street art kunstwerk dat kan doorgaan als grootste terras van het land. Met deze stunt vieren Stella Artois, een van de belangrijkste bieren van brouwerij AB InBev, en het Brusselse stadsbestuur het openen van de cafés en restaurants én blijven ze tegelijk de mensen sensibiliseren om dit veilig te doen. In de tekening van de street art zitten verschillende cirkels verwerkt waarin mensen veilig kunnen samenkomen. Stella Artois kijkt terug op een geslaagd eerste weekend. Nog tot en met 16 mei is iedereen welkom op het Muntplein om veilig van een Stella Artois te genieten in een artistieke bubbel die fysieke afstand wat mooier maakt.

De ‘Together Apart’ kunstinstallatie zet de mensen aan om de horeca heropening op een veilige manier te vieren en volledig in lijn met de maatregelen samen te komen en van het leven te genieten. “We zijn tevreden over het eerste weekend van de horeca heropening. De klanten zijn dolgelukkig en zelfs emotioneel dat ze hun passie opnieuw kunnen uitvoeren. Ook cafébezoekers genieten zichtbaar van de herwonnen vrijheid, deze veilige en geleidelijke heropening draagt duidelijk bij aan het algemeen welzijn. We mogen nooit onderschatten hoe waardevol onze Belgische biercultuur en cafésector is. Dat zetten we met dit kunstwerk nog extra in de verf.”, aldus Pieter Anciaux, horecadirecteur van AB InBev.

De street art installatie op het Muntplein werd uitgevoerd door het Brusselse collectief Farm Prod in samenwerking met een aantal kunststudenten van de LUCA School of Arts. De artiesten spendeerden een week aan de schilderwerken. Het eindresultaat heeft een oppervlakte van 572 vierkante meter en kon dit weekend al op veel belangstelling rekenenEr gingen er zo’n 400 Stella’s over de toog op en in totaal worden er 2000 bezoekers verwacht.“We kregen dit weekend al veel reacties van mensen die het super vinden dat we met deze street art mensen op een veilige manier samenbrengen. Het belang van veilig afspreken, ook op pleinen, is nog maar eens gebleken. Het opzet is dus geslaagd: we gebruiken kunst om te bewijzen dat afstand houden niet asociaal hoeft te zijn. Een mooie manier om te sensibiliseren. We blikken tevreden terug op het eerste weekend en kijken heel erg uit naar de volgende dagen., aldus Julie Dejonghe, brand manager Stella Artois.

Wie zelf van een Stella Artois wil komen genieten op het gigantische kunstwerk, kan dat door een tijdslot te reserveren op https://www.stellaartois.com/reservatie of op het Muntplein zelf een plekje te boeken als de capaciteit het toelaat. De installatie is toegankelijk voor het grote publiek  tot en met zondag 16 mei.

Onze passie
Contacteer ons
Sam Jaspers upragency.com
Sam Jaspers upragency.com