Q1 Resultaten AB InBev België: herstel binnen de horeca en een sterk retailkanaal

Q1 Resultaten AB InBev België: herstel binnen de horeca en een sterk retailkanaal

  • Het afgelopen kwartaal toonde een duidelijk herstel van de HoReCa.
  • Het retailkanaal boekt nog steeds betere resultaten dan tijdens de pre-covid periode.
  • 2022 blijft een dynamische context, vergelijkbaar met 2021, waarin onze operationele flexibiliteit en onze aanpasbaarheid resultaten hebben opgeleverd.
  • We bereiken meer consumenten bij meer gelegenheden. Met de lancering van Kwak Blonde en Kwak Rouge beantwoordt AB InBev de trend van fruitige bieren en het succes van sterke blonde bieren.
  • Op het vlak van ESG (Environmental, Social, and Governance) werken onze teams keihard aan de ondersteuning van onze Oekraïense collega’s. In België heeft AB InBev een honderdtal van zijn Oekraïense collega’s verwelkomd in Leuven en Brussel en biedt hen huisvesting, advies en ​ ondersteuning.
  • Na het succes van de wereldwijde incubator voor duurzame oplossingen, de 100+ accelerator, werd in Europa een nieuwe versie van de Accelerator gelanceerd met partners zoals Colruyt Group, Ball, Bain & Company en Siemens.
  • Wij activeren eveneens de vraag om te kunnen antwoorden op de noden van het moment. Nu de festivalzomer steeds dichterbij komt, herleven onze merken. Merken zoals Jupiler en Stella Artois zullen aanwezig zijn op niet minder dan 125 festivals deze zomer, een forse stijging ten aanzien van 2019.

Sterk Retailkanaal

Het marktaandeel binnen het AB InBev retailkanaal in België is in het eerste kwartaal in waarde toegenomen.* Dit was het resultaat van een sterke samenwerking met klanten, de focus op het premiumiseren van de bierportfolio en de inzet van de teams.

HoReCa Herstel

We verwachten een volledig herstel van onze Horeca-activiteiten. In de maand maart herstelde de horeca voor AB InBev in België zich tot op het niveau van 2019. In de maand april trainde AB InBev ruim honderd horeca mensen via Bar Pro, kwaliteitstrainingen voor professionele klanten.

Dynamische operationele context

2022 blijft een dynamisch gegeven, vergelijkbaar met 2021. Onze operationele flexibiliteit en onze aanpasbaarheid hebben hun vruchten afgeworpen. We zijn klaar om te antwoorden op de noden van het moment.

Kwak Blonde en Kwak Rouge

In maart werden twee nieuwe bieren gelanceerd: Kwak Rouge en Kwak Blonde. Zowel in de retail als in de Horeca zijn er positieve signalen sinds de lancering. Het nieuwe kwakglas kende daarbij een groot succes. Het klassieke Kwak glas met houten hendel blijft wel nog steeds beschikbaar voor de liefhebbers.

Humanitaire Hulp voor Oekraïne

Onze teams hebben ondersteuning verleend aan onze Oekraïense collega’s en hun families. In België heeft AB InBev een honderdtal van zijn Oekraïense collega’s in Leuven verwelkomd en hen huisvesting, advies en financiële ondersteuning geboden.

Fabio Sala, President AB InBev BeNeLux en Frankrijk: “De veiligheid van onze mensen is zoals steeds onze eerste prioriteit. Ik ben zeer trots dat we als bedrijf zoveel ondersteuning kunnen bieden aan onze Oekraïense collega’s. De solidariteit binnen ons bedrijf is enorm.”

Als brouwer met een wereldwijde voetafdruk kon AB InBev snel een hulpkonvooi opzetten naar de grensgebieden. De brouwerij van Leuven leverde in totaal 3 miljoen blikken nooddrinkwater en via samenwerking met de Colruyt Group werden ook medische – en handelsgoederen voorzien voor de Oekraïense bevolking.

Samenwerken aan een duurzame toekomst

De zoektocht naar duurzame oplossingen loopt verder voor AB InBev. Na het succes van de wereldwijde incubator van duurzame oplossingen, de 100+ accelerator, werd in Europa een nieuwe versie van de Accelerator gelanceerd met partners zoals Siemens, Ball, Bain & Company en de Colruyt Group. Het 100+ Accelerator programma focust op verschillende thematieken zoals waterbeheer, klimaatactie, circulaire verpakking, upcycling en duurzame landbouw. Verschillende startups doorlopen een selectieprocedure en moeten aantonen wat hun absolute meerwaarde is. De ondernemingen die geselecteerd worden, mogen rekenen ​ op een ondersteuning die kan oplopen tot $100.000, zowel monetair als in expertise. De selectie wordt in augustus bekend gemaakt.

Begin februari gaf de brouwer het startschot van een vernieuwde afvullijn voor flessen voor zijn 0,0% bieren, een investering van meer dan 5 miljoen euro, in het bijzijn van minister Annelies Verlinden. De vernieuwde flessenlijn toont de voortdurende inzet op het vlak van verantwoord alcoholgebruik en duurzaamheid van de brouwer. Herbruikbare flessen zorgen immers voor aanzienlijk lagere CO2-uitstoot en zijn milieuvriendelijker dan een wegwerpfles of plastic flessen.

De sterkste muziek- en festivalzomer in de geschiedenis van AB InBev

Nu de festivalzomer steeds dichterbij komt, herleven onze merken. Merken zoals Jupiler en Stella Artois zullen aanwezig zijn op niet minder dan 125 festivals deze zomer, een forse stijging ten aanzien van 2019. Er is eveneens een trend van langere festivalconcepten zoals het inlassen van een extra Tomorrowland weekend en Rock Werchter Encore. De festivalganger kan daarbij genieten van het festivalbier bij uitstek, Jupiler, en dit op een gloednieuwe Jupiler Dance Stage.

*Nielsen

Belga Image

Pascaline Van de Perre Woordvoerster / Porte-Parole

 

Nieuws