Primeur in Belgisch voetbal: covid-proof bediening op je zitplaats dankzij Jupiler App

Primeur in Belgisch voetbal: covid-proof bediening op je zitplaats dankzij Jupiler App

"In-seat delivery" ook op langere termijn een blijver

Dinsdag 9.9.20 - Vanaf vanavond mogen voetbalstadions opnieuw fans ontvangen. AB InBev heeft daarom intensief gewerkt aan een manier om ook de drankconsumptie covid-proof te laten doorgaan in het stadium van de toekomst. Als allereerste brouwer biedt AB InBev stadions aan om “in-seat delivery” te realiseren. De fans worden voortaan van drank voorzien op hun zitplaats. Hiervoor ontwikkelde brouwer AB InBev een exclusieve aanpassing van de Jupiler App, in samenwerking met ontwikkelaar Panenka76. “Onze missie als brouwer is mensen samenbrengen. Dat konden we de afgelopen maanden minder doen en daarom hebben we creatief gezocht naar oplossingen. We geloven dat de app een blijver is,” verduidelijkt Tom Peeters, National Sales Manager Sport bij AB InBev. De app zal ingezet worden bij Eupen vanavond en bij SV Zulte Waregem op zondag.

Deze allereerste digitalisering van het gehele consumptietraject van de voetbalfan zorgt ervoor dat fysiek contact tussen ober en klant tot een minimum wordt herleid. De supporters bestellen aan de hand van hun zitnummer en vervolgens worden de drankjes naar hun plaats gebracht.

“Dit is op korte termijn de beste oplossing voor veilige voetbalbeleving. Maar ook op langere termijn is dit ongetwijfeld een blijver. Geen lange wachtrijen meer tijdens de rust, maar genieten van een frisse Jupiler tijdens heel de match,” zegt Tom Peeters. “Samen met de honderdduizenden voetbalfans in ons land hebben wij de unieke ervaring van een live voetbalmatch enorm gemist. En nu het terug kan, willen wij de supporters een nog betere ervaring bieden dan ooit tevoren.”

SV Zulte Waregem en Eupen gebruiken de app als eerste

SV Zulte Waregem krijgt als eerste voetbalclub de kans om het systeem te gebruiken in hun stadion. Maarten Moerman, communicatieverantwoordelijke bij Zulte-Waregem: “In-seat delivery is een ‘key factor’ van de fan beleving, zeker in tijden van COVID. Ondertussen zijn wij ook zeer trots en gemotiveerd om als pionier in dit verhaal te mogen stappen. Let’s make it happen!”

Partnerschap 

Niet enkel SV Zulte Waregem, maar ook andere clubs zoals Eupen tonen interesse in de app. “De huidige toestand vraagt creativiteit en innovatie. We zijn bijzonder blij dat ons partnerschap met AB InBev onze clubs de mogelijkheden biedt om de stadionbeleving te vernieuwen. De toepassing van de Jupiler App is daarom de perfecte verbeelding van een jarenlang partnerschap met een blik op vernieuwing en de toekomstn” aldus Stijn De Bever, Head of Communication bij de Jupiler Pro League.

De Jupiler App kan gedownload worden via Google Play Store of Apple Store.

Nieuws
Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux