Leffe roept op tot steun voor horecapersoneel met de lancering van ‘Merci Horeca’

Leffe roept op tot steun voor horecapersoneel met de lancering van ‘Merci Horeca’

Voor elke verkochte Leffe, zal Leffe het horecapersoneel bedanken met 1 euro fooi.

Na het ondersteuningsinitiatief Café Courage van AB InBev lanceert Leffe ‘Merci Horeca’. Leffe verwelkomt de terugkeer van de horeca met een ondersteuningsactie voor de mensen achter de toog na 201 dagen van sluiting. Voor elke verkochte Leffe zal Leffe 1 euro fooi geven aan het horecapersoneel. In België is er geen echte fooicultuur. Met ‘Merci Horeca’ wil Leffe klanten inspireren om het personeel te ondersteunen en hen te bedanken voor hun harde werk en hun flexibiliteit tijdens de heropening. De actie loopt van 12 mei tot 12 juni en de brouwer zal tot een half miljoen euro aan fooi schenken aan het personeel in de deelnemende horecazaken. 

Uit onderzoek* blijkt dat horecapersoneel een groot inkomensverlies heeft geleden tijdens Covid-19. Bovendien is het een uitdaging om bij de heropstart voldoende personeel te vinden. Leffe hoopt dan ook mensen aan te moedigen om in de horeca aan de slag te blijven of er opnieuw te starten.

Thomas Boucheron, Senior Brand Manager Leffe: “Leffe staat voor vrijgevigheid gezien onze eeuwenlange abdijtraditie om zorg te dragen voor elkaar. We willen het horecapersoneel ondersteunen in deze moeilijke tijden. Ze maken deel uit van de Belgische biercultuur en we moeten dit Unesco werelderfgoed beschermen. We willen Belgen inspireren om een fooi te geven. Dit is een sector waar alle beetjes helpen.”

Het initiatief zal beschikbaar zijn voor alle deelnemende cafés en restaurants in België die geregistreerd zijn via de website van ‘Merci Horeca’. Tussen 12 mei en 12 juni kunnen consumenten die op café of restaurant gaan, een Leffe bestellen en tegelijk de sector steunen.

Een fooi geven in België is minder gebruikelijk

In tegenstelling tot in andere landen is het in België minder gebruikelijk om een fooi te geven behalve in het geval van uitzonderlijke service. Leffe wil klanten enthousiasmeren  om eens een fooi te geven aan het horecapersoneel als gebaar van solidariteit in deze moeilijke tijden. Voor elke verkochte Leffe, zal Leffe het horecapersoneel bedanken met 1 euro fooi.

Heel mooi van Leffe dat ze deze ondersteuningsactie opzetten voor de mensen die in de horeca werken. We hebben allemaal een hele lange en moeilijke periode achter de rug. Het is enorm tof dat zij aan ons denken.” zegt Amy Van Acker (23) van ‘t Hof van Rembrandt, 5 jaar werkervaring in de horeca.


Vervolg op Café Courage

‘Merci Horeca’ volgt op het Café Courage initiatief van AB InBev, dat gelanceerd werd om cafés te steunen tijdens de eerste Covid-19 golf. Café Courage moedigde cafébezoekers aan om virtuele pintjes te kopen die ze konden besteden zodra de deuren weer opengingen. Zo werden 220.000 pintjes en 700.000 euro opgehaald met Café Courage. 

AB InBev’s steunmaatregelen aan de horeca lopen ondertussen op tot 20 miljoen euro.  Daarin past onder meer de kwijtschelding van de huur, het gratis vervangen van vervallen bier door vers bier bij de heropening van cafés, investeringen in tapleidingen, cashinvesteringen en aangepaste betalingsschema’s en marketinginvesteringen.

*Covivat consortium, 2021

Foto's via Belga Image

Nieuws
Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux
Laure Stuyck External Communication Manager BeLux