Jupiler gaat op zoek naar Belgisch dj-talent

Jupiler biedt 12 gloednieuwe DJ talenten de kans om hun set te mixen op Belgische topfestivals

  • Het nieuwe initiatief van Jupiler, de Talent TakeOff by Jupiler, zoekt nieuw dj-talent en bundelt de krachten met Les Ardentes, Dour, Voodoo Village en WECANDANCE.
  • 12 geselecteerde nieuwe dj-talenten spelen deze zomer een echte dj-set in de Jupiler Mirror House.

17 mei 2023, Leuven – Jupiler lanceert, in samenwerking met VI.BE, Court-Circuit en verschillende zomerfestivals, een nieuw initiatief ‘de Talent TakeOff by Jupiler’. Deze talentenzoektocht geeft nieuw Belgisch dj-talent de kans om op een groot zomerfestival de Jupiler Mirror House in vuur en vlam te zetten. Zo stoomt Jupiler de volgende generatie dj’s klaar en draagt het bij aan meer diversiteit en gelijke kansen in de muziekscene.

Jupiler Mirror House, Les Ardentes, 2022
Jupiler Mirror House, Les Ardentes, 2022

België staat al jaren bekend om een enorme rijke en veelzijdige nightlife scene en festivalzomer. En ook dit jaar is Jupiler er op heel wat zomerfestivals bij, met onder andere de Jupiler Mirror House. In de Jupiler Mirror House, een volledig uit spiegels opgetrokken podium op Dour, Les Ardentes, WECANDANCE en Voodoo Village schitteren komende zomer niet alleen opkomende dj’s, maar ook gloednieuw talent. Via De Talent TakeOff by Jupiler kunnen 12 dj’s een plekje veroveren om de affiche te delen met bekende artiesten zoals Mind against, Peggy Gou, Paula Temple, DJ Snake.

Talentenprogramma met gerenommeerde coaches

Jupiler voorziet samen met haar partners VI.BE en Court-Circuit een volledig talentenprogramma voor haar dj-talenten zodat ze een ‘killer set’ kunnen neerzetten op één van de topfestivals. De 12 geselecteerden worden na een intakgesprek volledig gecoacht door klinkende namen als AZO (Queer Future Club), Diego Salas (DC Salas), Noonah Eze (Blck Mamba), Sara Dziri (Not Your Techno) en Ufuk Demir (Aso AsinChampion Sound, Full Colorz Agency). Die coaching gebeurt op maat, in functie van hun noden: sommige dj’s zullen extra ondersteuning krijgen bij hun dj-skills, andere dan weer rond het upgraden van hun PR-skills bijvoorbeeld.

Diversiteit in de muziekscene

Met dit talentenprogramma stoomt Jupiler de volgende generatie dj’s klaar voor de toekomst en brengt het meer diversiteit en gelijke kansen in de muziekscene. Josse Peremans, Marketing Director van Jupiler: “Dit initiatief geeft bepaalde dj-talenten net dat extra duwtje die ze nodig hebben, waardoor hun carrière een boost krijgt en ze klaar zijn voor de toekomst. We vinden het belangrijk om aan iedereen gelijke kansen te geven en zijn trots om dit mogelijk te maken, samen met onze partners VI.BE, Court-Circuit en de betrokken zomerfestivals.”

Story image

Concreet

Dj-talenten met ambitie kunnen hun mixtape uploaden op het platform van VI.BE (Vlaanderen en Brussel) of Cour-Circuit (Wallonië en Brussel). De programmatoren van de festivals bekijken alle inzendingen van hun festival en selecteren in totaal 12 dj’s via het VI.BE platform. Les Ardentes selecteert 4 dj’s, Dour gaat op zoek naar 5 dj’s, Voodoo Village selecteert 2 dj’s, en WECANDANCE één dj. Elk festival zoekt een specifiek genre qua muziek:

  • Dour? Schrijf je uiterlijk op zondag 28 mei in met je beste (deep) house, electro of hip hop mix.
  • Les Ardentes? Schrijf je uiterlijk op zondag 28 mei in met je beste hip hop mix.
  • WECANDANCE? Schrijf je uiterlijk op zondag 11 juni in met je beste (melodic) techno mix.
  • Voodoo Village? Schrijf je uiterlijk op zondag 2 juli in met je beste disco, house of techno mix.

Meer informatie vind je via deze link. Het volledige reglement vind je hier.

 

Story image