Hoogdag voor brouwerij Belle-Vue: Belgische krieken komen aan in Sint-Pieters-Leeuw

Hoogdag voor brouwerij Belle-Vue: Belgische krieken komen aan in Sint-Pieters-Leeuw

Hoogstaande kwaliteit door regenval

Het is weer zomer en dat betekent dat de Belgische krieken aankomen in de AB InBev brouwerij in Sint-Pieters-Leeuw, beter gekend als de Belle-Vue brouwerij. Na aankomst worden de krieken onmiddellijk opgeslagen in houten vaten voor fermentatie. “Elk jaar selecteren de brouwers zorgvuldig de kriekenoogst in de boomgaarden.” zegt Matthias Calmeyn, AB InBev brouwerijdirecteur. “Wanneer de krieken aankomen is dit een ware hoogdag voor de brouwerij. Het proces van het selecteren van de krieken maakt deel uit van de passie voor Kriek.” 

De krieken voor Belle-Vue zijn altijd afkomstig uit eigen bodem en zijn voornamelijk Gorsem en Kelleris krieken. Deze krieken zijn uitermate geschikt voor Kriek door hun zuurheid, aroma en kleur. De schil van de kers is ook dikker en bevat veel meer pigmenten die zorgen voor de robijnrode kleur van Lambic. “We werken sinds lange tijd samen met dezelfde fruitteler om de beste kwaliteit te garanderen. Door de vele regen dit jaar hebben we een oogst van hoge kwaliteit. ” aldus Matthias.  

Lambiekbier vormt de basis voor een Kriek en kent een eeuwenoude traditie met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Elk houten vat wordt voor ongeveer 30% gevuld met krieken. De verse Lambic wordt hieraan toegevoegd en daarna begint de spontane gisting op vat. “De wilde gisten zijn uniek en typerend aan kriek. Alleen zo verkrijgt men die specifieke, zure smaak,” aldus Matthias. 

 

Story image

 

Onze passie Nieuws