Het Internationaal Olympisch Comité en AB InBev kondigen een Wereldwijd Olympisch Partnerschap aan

Het Internationaal Olympisch Comité en AB InBev kondigen een Wereldwijd Olympisch Partnerschap aan

Corona Cero zal de wereldwijde biersponsor worden van de Olympische Spelen  
​AB InBev’s partnerschap creëert een belangrijke opportuniteit voor de bierindustrie

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft vandaag aangekondigd dat AB InBev, ‘s werelds grootste brouwer, tot in 2028 een wereldwijde Olympische partner wordt (TOP Partner). Corona Cero, een alcoholvrij bier, zal de wereldwijde biersponsor worden van de Olympische Spelen. Hiermee wordt de nadruk gelegd op het inzetten op verantwoorde alcoholconsumptie en op het bouwen aan een betere wereld, zowel door het IOC als door AB InBev. Samen zullen ze miljarden Olympische fans over de hele wereld bereiken met boodschappen van verbinding, matiging en viering.  

Thomas Bach, Voorzitter van het IOC geeft aan: “Het IOC is zeer verheugd om zijn nieuw partnerschap met ’s werelds grootste brouwer, AB InBev, te kunnen aankondigen. Onze organisaties hebben een gemeenschappelijke visie op het ondersteunen van sport en athleten. Als wereldwijd merk zal Corona Cero fans over de hele wereld uitnodigen om de magie van de Olympische Spelen te vieren en de sportieve prestaties van de atleten toe te juichen. In overeenstemming met de Olympische Agenda 2020+5, dragen beide organisaties actief bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Aangezien het IOC 90% van haar inkomsten herverdeelt om sport wereldwijd te ondersteunen, zal de opbrengst uit deze overeenkomst uiteindelijk elk Olympisch team en hun atleten ondersteunen. Samen kijken we ernaar uit om aan een toekomst te bouwen met meer momenten om te vieren!” 

Michel Doukeris, CEO van AB InBev, gaat verder: “Bier en sport gaan beter samen, derhalve nemen we trots het voortouw als eerste biersponsor voor de Olympische Spelen als Wereldwijd Olympisch Partner. Bier is de drank van gematigdheid en keuze. Het is dus alleen maar passend dat we voor deze gelegenheid Corona Cero naar voren schuiven. Dit partnerschap illustreert de mogelijkheid van onze categorie om een positieve impact te hebben en om contacten te leggen met miljarden fans over de hele wereld, teneinde een nieuw tijdperk van Olympische ‘spirit’ en gejuich in te luiden, terwijl we onze favoriete nationale teams en atleten ondersteunen in hun jacht naar goud. We kijken uit naar de activaties van de Spelen in 2024, 2026, 2028.”  

Met zijn eeuwenoude brouwgeschiedenis, heeft AB InBev ontelbare nieuwe vriendschappen, connecties en ervaringen zien ontstaan, op basis van een gemeenschappelijke liefde voor sport en bier. Sport is een sterke kracht voor positieve verandering en de AB InBev merken maken graag deel uit van dat erfgoed met decennia van historische, bekroonde en verantwoordelijke sportmarketing. AB InBev verbindt zich ertoe om de voortdurende vooruitgang naar een verantwoordelijke alcoholconsumptie en naar matiging over de hele wereld, te bespoedigen en zal dat werk voortzetten door Corona Cero, het snelst groeiende alcoholvrije bier, in de kijker te zetten als toonaangevend wereldwijd Olympisch Partnermerk.  

Marcel Marcondes, Chief Marketing Officer bij AB InBev verduidelijkt : “Daar we blijven inzetten op de groei van de categorie, zijn we er trots op dat we onze biermerken op de Olympische Spelen kunnen aanbieden en dat we aldus een Wereldwijde Partner worden voor deze indrukwekkende evenementen. Corona is één van onze snelst groeiende wereldmerken en bereikt consumenten in 180 landen. Via dit partnerschap verwachten wij dat Corona Cero de groei van alcoholvrij bier zal versnellen en gematigdheid  zal benadrukken. In de Verenigde Staten zullen we de Olympische Spelen ondersteunen via onze associatie met the Olympic and Paralympic Games LA 2028 met Michelob ULTRA, een superieur licht bier dat een actieve levensstijl viert."

Jiri Kejval, Voorzitter van de Opbrengsten en Commerciële Partnerschappen Commissie van het IOC, verklaart : “AB InBev beheert enkele van ’s werelds meest erkende merken. Het bedrijf zal een natuurlijke aanwinst zijn voor het TOP programma, dat enkele van ’s werelds toonaangevende bedrijven samenbrengt met een gemeenschappelijke visie op het ondersteunen van sport om aan een betere wereld te werken.”  

De overeenkomst omvat ook marketingrechten voor het International Paralympic Committee (IPC) en de Paralympische Spelen  via de langetermijnsamenwerkingsovereenkomst tussen het IOC en het IPC. 

 

a01 - ABINBEV AND OLYMPIC RINGS (Full Color) - Official Prtner_B
a01 - ABINBEV AND OLYMPIC RINGS (Full Color) - Official Prtner_B
Story image

 

### 

 

Over het Internationaal Olympisch Comité 

Het Internationaal Olympisch Comité is een onafhankelijke internationale organisatie zonder winstoogmerk, bestaande uit vrijwilligers en verbindt zich ertoe te werken aan een betere wereld via de sport. De organisatie herverdeelt meer dan 90% van haar inkomsten binnen de sportbeweging in de ruime zin; dit betekent dat elke dag het equivalent van 4.25 miljoen USD wordt besteed aan de ondersteuning van atleten en sportorganisaties over de hele wereld.  

 

Over Anheuser-Busch InBev 

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) is een beursgenoteerd bedrijf (Euronext: ABI) met hoofdzetel in Leuven, België, met secundaire noteringen op de Mexicaanse (MEXBOL: ANB) en Zuid-Afrikaanse (JSE: ANH) beurzen en met American Depositary Receipts op de New York Stock Exchange (NYSE: BUD). Als onderneming dromen we groots om aan een toekomst te bouwen met meer momenten om te vieren. We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om in te spelen op levensmomenten, onze sector verder te ontwikkelen en een betekenisvolle impact te hebben op de wereld. We engageren ons om uitstekende merken te creëren die de tand des tijds doorstaan en de beste bieren te brouwen met de beste ingrediënten. Onze diverse portefeuille met ruim 500 biermerken omvat de wereldwijde merken Budweiser®, Corona®, Stella Artois® en Michelob Ultra®; multilandenmerken Beck’s®, Hoegaarden® en Leffe®; en lokale kampioenen zoals Aguila®, Antarctica®, Bud Light®, Brahma®, Cass®, Castle®, Castle Lite®, Cristal®, Harbin®, Jupiler®, Modelo Especial®, Quilmes®, Victoria®, Sedrin® en Skol®. Ons brouwerfgoed gaat meer dan 600 jaar terug en beslaat verschillende continenten en generaties. Van onze Europese roots in brouwerij Den Hoorn in Leuven, België. Tot de pioniersgeest van de Anheuser & Co-brouwerij in St. Louis in de Verenigde Staten. Tot de oprichting van Castle Brewery in Zuid-Afrika tijdens de gold rush in Johannesburg. Tot Bohemia, de eerste brouwerij in Brazilië. We zijn geografisch gediversifieerd met een evenwichtige blootstelling aan ontwikkelde markten en groeimarkten, en benutten de collectieve sterkte van ongeveer 167 000 medewerkers in bijna 50 landen wereldwijd. In 2022 bedroeg de gerapporteerde opbrengst van AB InBev 57.8 miljard USD (exclusief joint ventures en geassocieerde ondernemingen). 

 

AB InBev draagt bij tot de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN en tot de bredere wereldwijde agenda voor duurzame ontwikkeling, door te werken aan weerbare toeleveringsketens, vruchtbare gemeenschappen en een gezondere omgeving. We hebben ons bewust gefocust op het bijdragen tot de vooruitgang van die doelstellingen, waarbij we onze schaalgrootte en onze partnerschappen kunnen aanwenden om zinvolle positieve verandering te stimuleren. Meer informatie vindt u op https://www.ab-inbev.com/sustainability/2025-sustainability-goals/