CEO AB InBev Michel Doukeris opgenomen in de “Ridderschap van de Roerstok der Brouwers”
Michel Doukeris is opgenomen in de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, een erkenning voor zijn bijdrage aan het Belgische bier. De Ridderschap is de rechtstreekse afstammeling van de eeuwenoude brouwersgilde die het erfgoed en het vakmanschap van het ambacht der brouwers vertegenwoordigt. De inhuldiging vormt de officiële start van het Weekend van het Belgische Bier op de iconische Brusselse Grote Markt, een bruisende viering van de Belgische biercultuur met ruim 50 deelnemende brouwerijen.
Brussel, 6 september 2024
De 24ste editie van het Weekend van het Belgisch Bier begon met de inhuldigingsceremonie van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers. De CEO van AB InBev, Michel Doukeris, werd uitgeroepen tot Ridder van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers, net als Federaal Minister van Buitenlandse Zaken, Hadja Lahbib en de Ambassadeur van de Tsjechische Republiek, Jakub Skalnik. Het lidmaatschap van deze gewaardeerde organisatie is voorbehouden voor personen die substantieel hebben bijgedragen tot de Belgische biercultuur, zowel commercieel, als politiek en sociaal en die derhalve handelen als ambassadeurs voor de brouwerswereld.
“Ik voel me vereerd om te worden toegelaten tot deze prestigieuze en traditierijke vereniging. Dit weekend draait het om meer dan alleen bier, het staat symbool voor de waarden van vriendschap, excelleren en samenhorigheid. Bij AB InBev zijn we trots op ons Belgisch erfgoed dat we zullen blijven beschermen en promoten, want het is niet alleen een deel van ons verleden – het leeft in elk van ons en is te proeven in elk bier dat we brouwen,” verklaart Michel Doukeris, CEO van AB InBev.
Het Weekend van het Belgische bier brengt ruim 50 brouwerijen samen in het hart van Europa. Vanuit de hele wereld zakken bezoekers af naar Brussel om deel te nemen aan een weekend van feestvieren en er te kunnen genieten van 500 uitstekende Belgische bieren op één van de mooiste pleinen ter wereld.
De Belgische biercultuur wordt erkend door UNESCO als immaterieel cultureel werelderfgoed. Het Weekend van het Bier viert deze erkenning. Het brouwen van bier en het genieten ervan maakt deel uit van het levend erfgoed van de gemeenschappen over het hele land en staat symbool voor kwaliteit en vakmanschap.
Gedurende de laatste decennia, heeft AB InBev talrijke deuren geopend voor andere Belgische brouwers over de hele wereld. Stella Artois, Hoegaarden en Leffe zijn prima voorbeelden van succesvolle biermerken die over de hele wereld te verkrijgen zijn. Zo is Stella Artois is het meest populaire Belgische bier ter wereld. AB InBev is de grootste brouwer ter wereld met een sterke lokale verankering in België. Met vijf lokale brouwerijen, zeven lokale distributiecentra, een wereldwijd R&D-centrum en haar hoofdzetel, stelt AB InBev er lokaal bijna 3.000 mensen te werk. Haar lokale aanwezigheid maakt het mogelijk om 27.200 indirecte arbeidsplaatsen te creëren in België*.
*Oxford Economics, 2022