Burgemeester wijdt donderdag uitbreidingsplannen brouwerij Hoegaarden in

Burgemeester wijdt donderdag uitbreidingsplannen brouwerij Hoegaarden in

AB InBev investeert 42 miljoen euro in Hoegaarden gespreid over 2 jaar

AB InBev zal gespreid over de komende 2 jaar 42 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar bottelarij in Hoegaarden.  Om die investering te bestendigen en in te huldigen, tekenen donderdag de burgmeester Jean-Pierre Taverniers en wereldwijd Hoegaarden marketing directeur Joca Oliveira en Karen Rombaut, brouwerijdirecteur, de allereerste palen van de dragende structuur van de nieuwe bottelarij.  De operationele start van de nieuwe afvullijn is voorzien voor begin 2020.  

De plannen voor extra capaciteit in Altenaken maken deel uit van de lange termijn strategie van AB InBev voor België en worden mogelijk dankzij de wereldwijde groei van het biermerk Hoegaarden.  De populariteit en de volumes van Hoegaarden groeiden wereldwijd met maar liefst 35% de afgelopen 5 jaar. 95% van alle bieren die in Hoegaarden gebrouwen worden, zijn bestemd voor export. De moederbrouwerij is en blijft gevestigd in Hoegaarden, waar het trots deel uitmaakt van het lokaal brouwerfgoed. Het succes van het witbier vertaalt zich in continue investeringen in de brouwcapaciteit en nu ook in extra capaciteit op de site van Altenaken.

Burgemeester geeft startschot uitbreidingswerken  

De gemeente Hoegaarden en de brouwerij zijn blij dat de werken kunnen starten. Burgemeester Jean-Pierre Taverniers: “Omdat de brouwerij zo belangrijk is voor onze gemeente, ben ik fier om mee het startschot te geven voor deze uitbreidingswerken. De site ziet er veelbelovend uit. We zijn overtuigd dat de uitbreiding van Altenaken onze gemeente en onze gemeenschap trots zal maken elke keer we ergens, waar ook ter wereld, een bier zijn uit onze gemeente drinken.”

Wereldwijde plannen voor Hoegaarden

Joca Oliveira : “Hoegaarden bier is populair van Hoegaarden tot Rusland, over Japan en de USA en nu zelfs ook in Zuid-Afrika. Het is ongelooflijk om te zien hoe onze bieren hier met veel passie, traditie en eeuwenlange expertise gebrouwen worden. Ik zag al veel brouwerijen, maar deze is uniek omdat ze integraal deel uit maakt van de gemeenschap en de gemeente. We zijn trots om met deze uitbreiding de wereldwijde groei van ons Hoegaarden bier te kunnen garanderen en groot te maken.”

“De bouw vordert gestaag, de fundamenten zijn gezet en nu beginnen we aan de opbouw. Dat geeft een zeer positieve dynamiek aan heel de brouwerij en bevestigt een wereldwijd geloof in onze bieren.  Eens de bouw er staat is het plan om een nieuwe afvullijn te installeren en de magazijnen en de warme kamers – voor de hergisting van het bier  - verder uit te breiden,” zegt Karen Rombaut, brouwerijdirecteur van de Hoegaarden brouwerij. “De toekomst ziet er veelbelovend uit.”

 

Contacteer ons
Laure Stuyck Woordvoerder, AB InBev
Laure Stuyck Woordvoerder, AB InBev