AB InBev lanceert duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 en 100+ Accelerator om lokale innovatie te promoten voor urgente wereldwijde uitdagingen

's Werelds leidinggevende brouwer gaat door op zijn elan op het gebied van duurzaamheid en gaat zeer verregaande verbintenissen aan

Woensdag 21 maart 2018 — AB InBev lanceert Duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 op het gebied van slimme landbouw, waterbeheer, circulaire verpakkingen en klimaatactie. Het behalen van die doelstellingen zal een verreikende impact hebben: duizenden landbouwers zullen kunnen kennismaken met nieuwe technologieën en nieuwe vaardigheden kunnen aanleren, de toegang tot water van goede kwaliteit in gemeenschappen die kampen met waterstress zal worden verbeterd, door samenwerking met onze leveranciers willen wij de hoeveelheid gerecycleerd materiaal vergroten, en de capaciteit aan hernieuwbare elektriciteit op regionale elektriciteitsnetten zal stijgen. We hebben alle eerdere duurzaamheidsdoelstellingen in de loop van het vorige decennium gerealiseerd, en willen verder blijven werken aan onze ecologische en maatschappelijke verbintenissen Tegelijkertijd willen we nieuwe programma's lanceren die een positieve impact hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn.

Als echt wereldwijde brouwer bekleden we een unieke positie om lokale oplossingen te identificeren die we nodig hebben om ecologische en maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. In de praktijk zal een belangrijke rol zijn weggelegd voor onze nieuwe 100+ Sustainability Accelerator, die ons moet helpen om wetenschappers, technologen en beginnende ondernemers over de hele wereld in te schakelen om oplossingen te helpen realiseren en verder te ontwikkelen voor uitrol op grote schaal.

Bedoeling van de 100+ Sustainability Accelerator is om tegen 2025 met oplossingen te komen voor 100+ uitdagingen . De accelerator zal veelbelovende ideeën en technologie met veel potentieel ondersteunen en op die manier onze visie weerspiegelen om een duurzame onderneming te bouwen voor de komende 100 jaar en daarna. De 100+ Sustainability Accelerator is een initiatief van ZX Ventures waarbij elk jaar op negen markten een bootcamp zal worden georganiseerd waarna dan een selectie van ondernemers gedurende tien weken oplossingen uittest en verder ontwikkelt voor uitrol op grote schaal. De eerste reeks uitdagingen zal in juni bekendgemaakt worden.


"We koesteren de Droom om mensen samen te brengen voor een betere wereld, en daarom engageren we ons om een gezonde omgeving en sterke gemeenschappen te ondersteunen. Klimaatverandering is het meest urgente probleem waar onze planeet mee wordt geconfronteerd en kan een impact hebben op de natuurlijke grondstoffen die we gebruiken om onze bieren van hoge kwaliteit te brouwen. Meer dan ooit zien we een opportuniteit om duurzaamheid als een katalysator voor innovatie te gebruiken", aldus Carlos Brito, Chief Executive Officer van AB InBev. “Onze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025 en onze 100+ Accelerator vullen elkaar aan en moeten leiden tot oplossingen voor ecologische en maatschappelijke uitdagingen die ons in staat moeten stellen om een duurzame onderneming te bouwen voor de komende 100 jaar en daarna.”

Tony Milikin, Chief Sustainability & Procurement Officer bij AB InBev, merkt op: "We zijn er ons van bewust dat wij al onze duurzaamheidsdoelstellingen onmogelijk alleen kunnen realiseren. Als wereldwijde brouwer die actief is in meer dan 50 landen doen we graag een beroep op onze ondernemersgeest en willen we samenwerken met overheden, ngo-partners, universiteiten en innovators om enkele van de belangrijkste uitdagingen ter wereld aan te gaan.”

Duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025:

  • Slimme landbouw: al onze directe landbouwers zullen beschikken over de nodige vakkennis, zullen geconnecteerd en financieel zelfredzaam zijn.
  • Waterbeheer: al onze gemeenschappen in gebieden die worden geconfronteerd met ernstige waterstress, zullen de toegang tot water evenals de kwaliteit van het water verbeteren.
  • Circulaire verpakkingen: al onze producten zullen in verpakkingen zitten die retourneerbaar zijn of vervaardigd zijn uit grotendeels gerecycleerd materiaal.
  • Klimaatmaatregelen:
    • Alle elektriciteit die we aankopen zal uit hernieuwbare bronnen afkomstig zijn, en
    • De CO2-uitstoot binnen onze volledige waardeketen zal met 25% afnemen (wetenschappelijk gefundeerd). 

Meer informatie over elke doelstelling is te vinden op ab-inbev.com/better-world.html

Algemene voorwaarden  |  Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Conditions générales  |  Une bière brassée avec savoir, se déguste avec sagesse.