AB InBev investeert 31 miljoen euro in haar drie locaties in Vlaams-Brabant

  • Forse investeringen in brouwerij Sint-Pieters-Leeuw, Hoegaarden en Leuven, alsook in brouwerij Bosteels in Oost-Vlaanderen.
  • Provinciegouverneur Jan Spooren vandaag op brouwerijbezoek in Leuven om investeringen te bezichtigen.

Leuven, 21 april 2023 - In 2022 investeerde AB InBev fors in haar 3 locaties in Vlaams-Brabant: Brouwerij Sint-Pieters-Leeuw, Hoegaarden en Leuven, alsook in brouwerij Bosteels in Oost-Vlaanderen. De investeringen hebben onder andere betrekking op de non-alcoholische tak van AB InBev. Zo is de productlijn voor het bottelen van de non-alcoholische alternatieven uitgebreid. Hiernaast optimaliseerde de brouwer ook de de-alcoholisator in Leuven voor Corona Cero. Deze inspanningen van de grootste brouwer tonen haar ambities om een tastbare bijdrage te leveren aan de vermindering van schadelijk alcoholgebruik wereldwijd. ​

Duurzame logistieke vloot

Ook op het vlak van haar groene logistiek blijft AB InBev innoveren en investeren. Tegen 2025 wilt de brouwer al haar leveringen in de steden emissie-vrij doorvoeren. Hiervoor ondertekende de brouwer woensdag ook de Green Deal Logistics in Brussel, in aanwezigheid van minister Alain Maron, Barbara Trachte en Elke Van den Brandt. Vanaf eind dit jaar belevert AB InBev alle cafés in de steden Leuven, Brussel, Gent en Luik met 10 nieuwe Volvo E-trucks. In haar drie brouwerijen in Vlaams-Brabant investeerde de brouwer ook in verschillende laadpunten voor haar elektrische trucks.

Lokale verankering in Vlaams-Brabant

De drie brouwerijen van AB InBev in Vlaams-Brabant spelen een belangrijke rol voor de lokale tewerkstelling. De brouwer stelt vandaag meer dan 2.000 mensen tewerk in de regio, en dit niet alleen in de brouwerijen, maar ook in de distributiecentra.

Jan Spooren, Provinciegouverneur Vlaams-Brabant bracht vandaag een bezoek aan de Stella Artois brouwerij in Leuven, hij kreeg een rondleiding door brouwerijdirecteur Olivier Maillet. Tijdens de rondleiding is meer uitleg gegeven over het brouwproces en de verschillende duurzame investeringen. “Ik ben blij dat ik hier op bezoek mocht komen. AB InBev is een belangrijke werkgever in Vlaams-Brabant en bovendien toonaangevend op het vlak van duurzaamheid.”, aldus Jan Spooren, Provinciegouverneur Vlaams Brabant.

Ook AB InBev is erg vereerd met dit brouwerijbezoek. Olivier Maillet, brouwerijdirecteur Stella Artois brouwerij: “We zijn enorm verheugd om vandaag onze Provinciegouverneur van Vlaams-Brabant Jan Spooren in onze brouwerij te mogen verwelkomen. De gouverneur nam de tijd om onze brouwerij en ons team te leren kennen, en toonde grote belangstelling voor onze verhalen. Het was ook het moment om onze inspanningen toe te lichten die we dagelijks als brouwerij leveren om te bouwen aan een duurzame toekomst. We vinden het erg belangrijk om sterke relaties te onderhouden met de verschillende bestuurniveaus in de regio. Onze Stella Artois-brouwerij in Leuven is diep geworteld in de lokale gemeenschap, en 80% van onze werknemers is afkomstig uit Vlaams-Brabant. We kijken ernaar uit om in de toekomst samen te werken aan verschillende lokale initiatieven.”

Story image

AB InBev is al meer dan honderd jaar een belangrijke pijler van de Vlaams-Brabantse en Leuvense gemeenschap. Doorheen de jaren is AB InBev doorgedrongen tot wereldwijde marktleider met regionale roots, en dit dankzij de vooruitstrevende, innovatieve en duurzame aanpak.

Story image