AB INBEV DONEERT MONDMASKERS AAN DE HULPVERLENING IN BEIROET

Brouwer AB InBev heeft 90.000 chirurgische mondmaskers uit haar eigen productie in België geschonken ter ondersteuning van de hulpverlening in Beiroet, Libanon, na de verwoestende havenexplosie van afgelopen dinsdag. De brouwer zal de mondmaskers doneren aan de Franse ambassade in Libanon, die met lokale hulpgroepen ter plaatse in Beiroet, zoals het Libanese Rode Kruis, werkt aan de distributie van materialen zoals essentiële voedsel- en hygiënekits; de behandeling van gewonde personen en het verstrekken van noodopvang, evenals het verdelen van bloedeenheden aan ziekenhuizen.

AB InBev kondigde vorige maand aan dat het samen met de Belgische matrassenfabrikant Somnis Bedding een op maat gemaakte machine heeft gekocht en gebruikt voor de productie van chirurgische mondmaskers voor haar werknemers, klanten en bredere gemeenschappen in heel Europa, aangezien de effecten van COVID-19 nog steeds voelbaar zijn. Nu zullen 90.000 van deze kwaliteitsvolle maskers vanuit Lokeren, België, worden geleverd aan Marseille, Frankrijk, waar het transportbedrijf, de CMA CGM Groep, ze vervolgens zal vervoeren naar Beiroet om de vitale noodsituatie in de stad te ondersteunen. Fabio Sala, President van AB InBev BENEFRALUX, zei: "Onze gedachten gaan uit naar de mensen in Beiroet, van wie velen dierbaren hebben verloren, verwondingen hebben opgelopen en hun leven en huis verwoest is door deze laatste tragedie, in een land dat al te lijden heeft onder de impact van COVID-19. We danken de Franse ambassade in Libanon en andere teams ter plaatse voor hun onophoudelijke en cruciale inspanningen, evenals onze partners Somnis en CMA CGM voor hun hulp om onze mondmaskers daar te krijgen waar ze het hardst nodig zijn".

AB InBev ondersteunt al sinds het begin van COVID-19 gemeenschappen in heel Europa. Naast de productie van mondmaskers heeft de brouwer van de wereldmerken Stella Artois, Budweiser en Corona, de alcohol van zijn 0%-bieren omgevormd tot de broodnodige voorraad ontsmettingsmiddelen. Tot op heden werd 120.000 liter kant-en-klare alcoholontsmettingsmiddelen en handontsmettingsmiddelen geproduceerd en door AB InBev geschonken aan ziekenhuizen, politie- en brandweerdiensten, zorgcentra, apotheken en crisiscentra in heel Europa. De brouwer heeft ook online platforms gecreëerd met tegoedbonnen om gesloten cafés en bars te ondersteunen, alcoholvrije bieren uitgedeeld aan het personeel in de frontlinie, zijn billboardruimte geschonken aan volksgezondheidscampagnes en vaten van zijn Leffe-bier gebruikt om brood te maken voor de Belgische supermarkten en voedselbanken.

 

 

Innovatie