AB InBev decoreert Leuvense stadsbus en voorziet extra feestbussen

AB InBev decoreert Leuvense stadsbus en voorziet extra feestbussen

AB InBev wenst Leuvenaars fijne feestdagen en veilige rit naar huis

Sinds kort rijdt in de Leuvense binnenstad een bus van De Lijn rond volledig gedecoreerd door de Leuvense brouwer AB InBev. In het design de belangrijkste niet-alcoholische AB InBev bieren en Stella Artois, het bier dat ontstond in Leuven (foto onder). De brouwer wil de Leuvenaar via de bus bewust laten nadenken over verantwoord vervoer tijdens de feestdagen. Om iedereen veilig thuis te brengen, sponsort AB InBev, samen met verschillende gemeenten, ook extra feestbussen in de eindejaarsperiode. 

“Als brouwer investeren we al meer dan 30 jaar in initiatieven die verantwoord consumeren promoten,” zegt Philippe Vandeuren, Corporate Affairs directeur van AB InBev. “Dat doen we ook met deze bus. We promoten door het opschrift enerzijds alcoholvrije of laag-alcoholische bieren en anderzijds zorgen we er met extra busdiensten ook voor dat mensen veilig thuis geraken tijdens de feestdagen.” Tot en met 14/01 zal de Leuvense brouwer de opvallende bus in de binnenstad laten rondrijden op lijn 2. “We willen mensen bewust laten nadenken over hoe ze met oudejaar thuis zullen geraken. Sensibiliseren rond alternatieven zonder alcohol hoort ook bij onze visie op verantwoord drankgebruik.”  

Extra lijndiensten
AB InBev sponsort ook extra lijndiensten die feestvierders tijdens de feestdagen veilig thuis brengen. Er zullen de ganse dag en nacht bussen rijden. Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant: ‘Dankzij de steun van AB Inbev en verschillende lokale overheden kunnen heel wat feestvierders met onze feestbussen veilig het nieuwe jaar inzetten.’

20% tegen 2025
Het is de ambitie van AB InBev om ervoor te zorgen dat elke ervaring met bier positief is. Tegen eind 2025 willen de brouwer haar portfolio uitbreiden en ervoor zorgen dat 1 op 5 bierproducten niet- of laagalcoholisch zijn.

 

Smart drinking
Contacteer ons