Staatssecretaris Thomas Dermine bezoekt AB InBev’s wereldwijde R&D centrum in Leuven

Staatssecretaris Thomas Dermine bezoekt AB InBev’s wereldwijde R&D centrum in Leuven

AB InBev investeert jaarlijks zo’n 90 miljoen euro voor R&D projecten in België

Staatssecretaris Thomas Dermine (PS) bevoegd voor relance en wetenschapsbeleid bezocht maandag het Global Innovation & Technology Center (GITEC) in Leuven. GITEC in Leuven staat centraal in de R&D-activiteiten voor AB InBev wereldwijd. Zo’n 140 werknemers van meer dan 20 nationaliteiten zijn er aan de slag. De staatssecretaris kreeg een rondleiding door het wereldwijd R&D-hoofd van AB InBev David De Schutter. Tijdens het bezoek is het belang van de Belgische R&D-activiteiten in de verf gezet, alsook tal van productinnovaties en de rol van innovatie in de duurzaamheidsambities van het bedrijf.   

De staatssecretaris kreeg de exclusieve kans om de gistkluizen te bezoeken, waar biergisten van zo’n 500 AB InBev bieren worden bewaard. De gist is één van de belangrijkste onderdelen van het brouwproces en heeft grote invloed op de smaak, daarom dat die beveiligd en in de optimale omstandigheden moet worden bewaard.  Een van de innovaties die uit het Leuvense gistlab is ontsprongen is het alcoholvrije bier, Corona Cero. Dit bier is dit jaar in verschillende landen op de markt gebracht, waaronder België.  

Veranderend Consumentengedrag en Duurzaamheid 

Kwaliteit, duurzaamheid en de ervaring van de consument staan steeds centraal bij AB InBev. Niet alleen de laatste innovaties rond onze bieren, maar ook de toekomst van verpakkingen worden hier ontwikkeld, zoals recent het lichtste bierflesje ter wereld.  

Consumentengedrag verandert razendsnel. Mensen willen ook thuis van een perfect getapte pint kunnen genieten. Op basis van Belgisch design en onderzoek is eerder dit jaar de PerfectDraft Pro wereldwijd gelanceerd. 

De PerfectDraft Pro is een volgende stap in de steeds evoluerende technologie van de perfecte thuisgetapte pint. Bierliefhebbers kunnen zo van meer dan 45 tapbiermerken thuis genieten. De PerfectDraft Pro is ontworpen bij GITEC en omvat nieuwe functies zoals variabele temperatuurregeling, app-connectiviteit en snellere koeling.”, geeft David De Schutter aan.  

Staatssecretaris Dermine: “Ik ben erg blij met de dynamiek die het Global Innovation & Technology Center brengt en de aanzienlijke investering in onderzoek en ontwikkeling die AB InBev er doet. Het illustreert een bredere trend: de voorbije 20 jaar stegen de totale uitgaven voor R&D in België van minder dan 2% tot 3,5% van het bbp. Ons land is, met dank aan ons gunstig investeringsklimaat, samen met Zweden koploper in Europa. We hebben hier weinig grondstoffen, maar wel veel brains. Daar moeten we voldoende aandacht voor blijven hebben en geld voor blijven vrijmaken. De ambitieuze investeringen van vandaag zijn de fundamenten van de welvaart van morgen.”.

© Nathan De Fortunado

 

 

 

Innovatie Nieuws