Anheuser-Busch InBev engageert zich voor een toekomst met 100% hernieuwbare energie

Anheuser-Busch InBev engageert zich voor een toekomst met 100% hernieuwbare energie


Nieuw engagement om alle aangekochte energie uit hernieuwbare bronnen te halen tegen 2025.

AB InBev wordt de grootste zakelijke directe afnemer van hernieuwbare elektriciteit in de wereldwijde sector van consumptiegoederen[1] en verlaagt zo haar operationele koolstofvoetafdruk met 30%.

Stroomafnameovereenkomst ondertekend in Mexico, onze eerste overeenkomst binnen dit nieuwe engagement.

Mexico-Stad, Mexico 

Anheuser-Busch InBev (Euronext: ABI) (NYSE: BUD) (MEXBOL: ANB) (JSE: ANH)
Anheuser-Busch InBev heeft vandaag haar engagement bekendgemaakt om tegen 2025 alle door het bedrijf aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te halen. In totaal zal dit jaarlijks 6 terawattuur elektriciteit omschakelen naar hernieuwbare energie op markten waar AB InBev actief is en zal het de energiesector in landen zoals Argentinië, Brazilië, India en markten op het Afrikaans continent helpen hervormen. Deze opwekking van hernieuwbare energie, die overeenkomt met de hoeveelheid energie geproduceerd gedurende één jaar door zonnepanelen die een gebied van meer dan 400 voetbalvelden beslaan[2], ondersteunt de inspanningen om de klimaatdoelstellingen te realiseren zoals beschreven in de overeenkomsten die getekend werden tijdens de Klimaatconferentie van Parijs 2015 (COP21)

 

“De klimaatverandering heeft een grote impact op ons bedrijf en op de gemeenschappen waarin we leven en werken”, aldus AB InBevs CEO Carlos Brito. "Het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen is goed voor het milieu en goed voor het bedrijfsleven, en we engageren ons om een positieve verandering mee op gang te brengen. We kunnen in de strijd tegen de klimaatverandering een leidinggevende rol spelen door energie op een duurzamere manier aan te kopen."

Binnen het kader van dit initiatief wil AB InBev 75-85% van haar elektriciteitsvraag opvangen met directe stroomafnameovereenkomsten. De resterende 15-25% zal on-site geproduceerd worden met technologische installaties zoals zonnepanelen.

Dankzij dit engagement wordt AB InBev de grootste zakelijke directe afnemer van hernieuwbare elektriciteit in de wereldwijde sector van consumptiegoederen en verlaagt het bedrijf haar operationele koolstofvoetafdruk met 30%. Dit zal hetzelfde positieve effect hebben als wanneer we bijna 500.000 auto's van de baan zouden nemen.[3] De doelstelling op het vlak van hernieuwbare energie toont ook AB InBevs aanhoudende inzet voor het volgen van een koolstofluw pad, dat in lijn ligt met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Het bedrijf is ook lid geworden van RE100, een wereldwijd initiatief van invloedrijke bedrijven die zich allemaal engageren om 100% hernieuwbare elektriciteit te gebruiken. RE100 wordt geleid door The Climate Group, in partnerschap met Carbon Disclosure Project.

AB InBevs omschakeling naar hernieuwbare energie zal van start gaan in Mexico, waar de grootste brouwerij van het bedrijf gelegen is, met name in Zacatecas. AB InBev heeft een stroomafnameovereenkomst gesloten met Iberdrola voor 490 gigawattuur per jaar. Met dit nieuwe partnerschap zal het bedrijf in staat zijn om in haar volledige behoefte aan aangekochte elektriciteit te voorzien voor de productiesites in het land. De overeenkomst met Iberdola zal naar verwachting eveneens de capaciteit aan wind- en zonne-energie in het land met meer dan 5% doen stijgen.[4] Iberdrola zal 220 MW aan windenergiecapaciteit aan land voorzien en installeren in de deelstaat Puebla, en de energieopwekking zal vermoedelijk in de eerste helft van 2019 starten.

AB InBev is van plan om in de nabije toekomst gelijkaardige overeenkomsten te sluiten op andere markten. Door dit nieuwe initiatief in Mexico te lanceren, hoopt AB InBev aan te tonen dat bedrijven over de hele wereld een bijdrage kunnen leveren aan een toekomst met 100% hernieuwbare elektriciteit door op hernieuwbare elektriciteit over te schakelen.

 

Contact

Media

  

Investeerders

   

Marianne Amssoms

Tel: +1-212-573-9281

E-mail: marianne.amssoms@ab-inbev.com

  

Henry Rudd

Tel: +1-212-503-2890

E-mail: henry.rudd@ab-inbev.com

   

 

Kathleen Van Boxelaer

Tel: +32-16-27-68-23

E-mail: kathleen.vanboxelaer@ab-inbev.com

 

  

 

Mariusz Jamka

Tel: +32-16-27-68-88

E-mail: mariusz.jamka@ab-inbev.com

 

Lauren Abbott

Tel: +1-212-573-9287

E-mail: lauren.abbott@ab-inbev.com

 

 

 

 

 

[1] Op basis van een vergelijking van de huidige publieke toezeggingen van grote bedrijven van consumptiegoederen om rechtstreeks elektriciteit uit hernieuwbare bronnen te verwerven door middel van directe inkoop. Exclusief ingekochte elektriciteit door middel van groene tarieven, contracten met netbeheerders en aangekochte certificaten. Elektriciteitsverbruik van bedrijven genomen uit openbaar beschikbare data.

[2] Berekend op basis van de geschatte grootte van de geïnstalleerde zonnepanelen die nodig zijn om AB InBevs huidige gebruik van elektriciteit per jaar te produceren, uitgaande van de grootte van een typisch voetbalveld overeenkomstig de FIFA richtlijnen en rekening houdend met de gemiddelde capaciteitsfactoren voor zonne-energie.

[3] Op basis van een koolstofreductie van 1,9 miljoen ton CO2 per jaar en gemiddeld 4,11 ton CO2 aan auto-emissies per jaar (schatting van het Amerikaanse milieuagentschap EPA voor een gemiddelde auto).

[4] Op basis van bestaande, geschatte 2015 geïnstalleerde wind- en zonne-capaciteit (IRENA).

 

Contacteer ons
Kathleen Van Boxelaer Director External Communications Global & Europe, AB InBev
Kathleen Van Boxelaer Director External Communications Global & Europe, AB InBev