bgbg
swoosh

Brouwproces


Stap 1

De geleverde mout wordt in grote silo’s opgeslagen en vervolgens tot een fijn meel vermalen.

Stap 2

Het moutmeel wordt in een beslagkuip gemengd met met warm water. Dit beslag wordt aan verschillende temperaturen opgewarmd, waarbij de enzymen het zetmeel in de moutkorrels omzetten in suikers.

Stap 3

Na de versuikering worden de overtollige moutresten – draf genoemd - uit het beslag gefilterd. Wat overblijft is wort, een klare oplossing van vergistbare suikers.

Stap 4

De wort wordt gedurende 60 minuten gekookt. Tijdens dat koken wordt de hopmengeling toegevoegd. De bittere en aromatische bestanddelen van de hop trekken in de wort.

Stap 5

Na het koken, wordt de wort nogmaals gefilterd om hopresten te verwijderen. 

Stap 6

Vervolgens koelen we de wort af tot de juiste temperatuur voor de gisting, ca. 8 °C.

Stap 7

Er wordt gist toegevoegd aan de gekoelde wort om het gistingsproces te starten. De gist zet de suikers om in alcohol en koolzuurgas. Gedurende een aantal weken – afhankelijk van het type gist – laten we de wort gisten en op smaak komen. In deze fase van het proces ontstaat wat we “jongbier” noemen.

Stap 8

Het jongbier rijpt gedurende verschillende weken aan een temperatuur rond het vriespunt, waarbij erin op natuurlijke wijze koolzuur wordt gevormd. 

Stap 9

We spreken weliswaar al van bier, maar door de gist is het nog troebel. Een laatste filtering zal ervoor zorgen dat we een helder bier bekomen.

Stap 10

Tot slot wordt het bier afgevuld in fles, blik of vat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brouwerijbezoeken

www.breweryvisits.com
 


Anheuser-Busch InBev © 2019