bgbg
swoosh

Brouwerij Hoegaarden opent opnieuw de deuren voor het publiek

HOEGAARDEN – Vanaf oktober kan je, dankzij de vernieuwde gegidste rondleiding, opnieuw komen proeven van het leven in de brouwerij van Hoegaarden. Deze rondleiding werd vandaag voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Jean-Pierre Taverniers, schepen voor toerisme Marleen Lefevre en de directeur van de brouwerij, Anne Ghanima.

Hoegaarden - 24.09.2014

HOEGAARDEN – Vanaf oktober kan je, dankzij de vernieuwde gegidste rondleiding, opnieuw komen proeven van het leven in de brouwerij van Hoegaarden. Deze rondleiding werd vandaag voorgesteld in aanwezigheid van burgemeester Jean-Pierre Taverniers, schepen voor toerisme Marleen Lefevre en de directeur van de brouwerij, Anne Ghanima.

De brouwerij van Hoegaarden aan de Stoopkensstraat, die sinds 2005 gesloten was voor het grote publiek, opent opnieuw de deuren. Hoegaarden wil de beleving rond de lange traditie van het brouwproces delen met haar consumenten. Om een betrouwbare en duurzame band te scheppen tussen onze consumenten en de brouwerij, wordt er veel waarde gehecht aan transparantie. “Door de consument mee te nemen naar het hart van de brouwerij, geven we hen een specifieke beleving die via andere communicatiekanalen niet mogelijk is. De toewijding en de grote zorg voor ons bier, die de bezoeker tijdens de rondleiding ervaart, zal niet alleen een waardevolle beleving teweegbrengen, maar ongetwijfeld ook zijn of haar band met het merk versterken,” zegt Anne Ghanima, directeur van de brouwerij. 
 
Vanaf oktober kunnen bezoekers het hele jaar door met al hun zintuigen weer komen ervaren hoe een echte Hoegaarden gebrouwen wordt. Op vaste tijdstippen en steeds onder begeleiding van een gids zijn elke woensdag en donderdag bezoeken mogelijk. Er worden rondleidingen voorzien zowel voor de individuele bezoeker als voor groepen.
 
Brouwerijbezoeken die zich specifiek op individuele bezoekers richten, starten om 13u00 zonder reservatie. De prijs hiervoor is € 8,50 p.p. inclusief degustatie van een heerlijk verfrissende Hoegaarden. Groepsrondleidingen vinden plaats om 10u30 en 14u30 en zijn enkel mogelijk op reservatie.
 
Voor groepen worden speciale arrangementen aangeboden. Enerzijds is er de “classic tour”, een rondleiding door de brouwerij gevolgd door een degustatie van een heerlijke Hoegaarden waarvoor groepen tot 25 personen een vaste prijs van € 200 betalen. Anderzijds kunnen groepen deelnemen aan de “beer tour”, een rondleiding en uitgebreide degustatie van drie Hoegaardse bieren mét aangepaste seizoensgebonden hapjes, waaronder bijvoorbeeld een witloofsoepje en Vlaams stoofvlees, voor € 300 per groep. Reservaties voor de groepsbezoeken moeten minimaal 3 weken vooraf gebeuren.
 
 Info & reservaties: Toeristisch infokantoor Hoegaarden, 016 76 78 43 of via toerisme@gemhoegaarden.be en brouwerij Hoegaarden via info@breweryvisits.com.
 
Over Hoegaarden
Hoegaarden heeft een bijzonder uniek erfgoed. Van het originele Hoegaarden witbier dat voor het eerst werd gebrouwen in de middeleeuwen in het gelijknamige Belgische dorpje in Vlaams-Brabant, is het uitgegroeid tot een wereldwijd bekend authentiek Belgisch witbier. Hoegaarden is niet alleen in België een geliefd bier, het is een internationaal biermerk dat verdeeld wordt in meer dan 80 landen, en bovendien ook één van de snelst groeiende focusmerken van de groep AB InBev. Dit troebel witbier, op smaak gebracht met sinaasappelschil en koriander, is een verfrissende dorstlesser met een zachte smaak en een aangenaam fruitig karakter. Het wordt gekenmerkt door zijn natuurlijkheid en authenticiteit. Hoegaarden witbier is hét terrasjesbier bij uitstek, dat wordt geserveerd in het bekende, bevroren, zeshoekige glas. Andere bieren die deel uitmaken van de Hoegaarden familie zijn Hoegaarden Rosée, Hoegaarden Citron, Hoegaarden Grand Cru, Hoegaarden Spéciale en Hoegaarden Verboden Vrucht. De alcoholvrije varianten Hoegaarden 0.0 en Hoegaarden 0.0 Rosée zijn de meest recente telgen. Bezoek ook onze websites: www.hoegaarden.com , www.ab-inbev.be en www.facebook.com/hoegaarden.
 
Perscontact InBev Belgium: media.relations@ab-inbev.com of 0479 92 46 43

Anheuser-Busch InBev © 2018