bgbg
swoosh

Bierprijs zal vanaf 1 februari 2013 worden aangepast met gemiddeld 2 cent per glas

Leuven - 06.11.2012

Vanaf 1 februari 2013 zal InBev Belgium haar bierprijzen aanpassen met gemiddeld 2 cent per glas. Voor de horeca komt dit neer op gemiddeld 7 cent per liter (inclusief taksen en accijnzen). In de grootdistributie zal de gemiddelde prijsaanpassing 8 cent per liter bedragen (inclusief taksen en accijnzen). Het verschil wordt voornamelijk verklaard door een gemiddeld lagere tariefaanpassing voor vatenbier.

De aanpassing moet de aanhoudende stijging van grondstof-, verpakkings-, en energieprijzen en loonkost compenseren. Marktprijzen voor basisgrondstoffen zoals graan, maïs en tarwe stegen op 1 jaar tijd met gemiddelden van 4% tot 29%, terwijl ook de energie-, brandstof en verpakkingsprijzen verder de hoogte ingingen.  

Door de kosten en opbrengsten in evenwicht te houden, wil InBev Belgium ruimte creëren om te blijven investeren in de Belgische markt, ondanks de structurele daling van de consumptie. Om de lokale activiteiten verder succesvol te ontwikkelen op de lange termijn, zijn investeringen in de productievestigingen en in innovatie immers onontbeerlijk.  

Het blijft zaak om het aanbod continu aan te passen aan een sterk evoluerende markt, met veranderende consumptiepatronen, smaakontwikkelingen en consumentenverwachtingen. Daarnaast zal InBev Belgium blijven investeren in commerciële acties die ook een zakelijke ondersteuning bieden aan zowel horeca- als retailklanten.  


Anheuser-Busch InBev © 2019