Oekraïens bier Chernigivske binnenkort ook in België te koop

Oekraïens bier Chernigivske binnenkort ook in België te koop

Winst gaat integraal naar humanitaire hulp

Chernigivske, het meest populaire biermerk van Oekraïne, is binnenkort ook te verkrijgen op de Belgische markt. Nadat het bier reeds gelanceerd werd in het Verenigd Koninkrijk, kunnen Belgen het bier in blik nu ook lokaal kopen in de supermarkt en verkrijgen in de horeca. Alle winst van de verkoop wordt gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief schenkt AB InBev minstens een bedrag van 5 miljoen euro aan hulporganisaties.

Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, verhuisde vorige maand met een deel van haar familie naar België en leidt dit initiatief nu vanuit ons land.

“Chernigivske is al jaren geliefd bij vele generaties in Oekraïne. Ik ben dan ook ontzettend trots dat we het bier nu buiten de Oekraïense markt zullen verkopen. Op deze manier maken de Belgische consumenten kennis met ons geliefd bier en leveren ze ook een bijdrage aan de humanitaire hulp voor Oekraïne”, aldus Rudenko. ​ ​

Horeca, groothandel- en retailpartners die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief of consumenten die meer willen weten, kunnen surfen naar https://chernigivske.ua.

Chernigivske is in de Belgische supermarkten Colruyt, Carrefour en Delhaize te vinden voor een niet-bindende adviesprijs van € 7,99 in blikjes (6x33cl).

Het startschot van de afvullling van de eerste blikken vindt plaats op vrijdag 6 mei in de brouwerij van Leuven in aanwezigheid van de ambassadeur van Oekraïne, Oleh Shamshur. Indien u graag aanwezig bent, gelieve dit te bevestigen tegen woensdag 4 mei einde dag aan pascaline.vandeperre@ab-inbev.com.

 

 

Nieuws