Minister Borsus bezoekt brouwerij Jupille met aandacht voor 2028 Net Zero doelstelling

Minister Borsus bezoekt brouwerij Jupille met aandacht voor 2028 Net Zero doelstelling

De viceminister-president van Wallonië en minister van Economie, Willy Borsus, heeft de AB InBev-faciliteiten in Jupille bezocht. De verantwoordelijken van de site konden de Net Zero strategie van AB InBev toelichten. De Luikse vestiging is een belangrijke brouwerij binnen de groep, met verschillende projecten in uitvoering en in ontwikkeling.

Hoewel de brouwerij in Jupille al tweehonderd jaar bestaat, werden de huidige installaties pas in 1992 in gebruik genomen. De brouwerij, die een van de belangrijkste Europese brouwerijen van het concern is, biedt werk aan meer dan 700 mensen. Het team van AB InBev produceert het populairste bier van België, Jupiler , alsook Corona.

Het bezoek van de Waalse minister van Economie, Willy Borsus, luidt dus een periode in van op de toekomst gerichte vieringen. In Jupille krijgen verschillende projecten vorm met als doel tegen 2028 een Net Zero bier te produceren. "Ik juich de inspanningen van AB InBev toe, want als je een speler van deze omvang bent, hebben je inspanningen een multiplicatoreffect, ze reiken verder dan de grenzen van het bedrijf," aldus Willy Borsus. De minister van Economie is ook verheugd dat "een eeuwenoude activiteit als de bierproductie synoniem kan zijn met innovatie en kan bijdragen tot de uitstraling van onze regio in de wereld. Belgisch bier heeft een unieke economische en culturele kracht". 

Zo worden meer dan 8.000 zonnepanelen geïnstalleerd op de daken van de brouwerij, waarbij de financiering van een deel van deze panelen openstaat voor de werknemers en inwoners van Jupille. In het algemeen brouwt AB InBev al haar bieren in West-Europa met elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Jupille is ook een leider op het gebied van het behoud van hulpbronnen: per jaar wordt het equivalent van 160 Olympische zwembaden gezuiverd, waardoor het water dat wordt gebruikt om bier te produceren drinkbaar wordt. Kristof Daskalovski, directeur van de brouwerij van Jupille: "Ons bedrijf staat in direct contact met de natuur: water en granen vormen de basis van bier. Het zit dus in onze genen om te produceren met respect voor onze grondstoffen. Wij streven er ook naar plaatselijke bewoners en autoriteiten bij elk van onze initiatieven te betrekken om de positieve effecten te vergroten. Ter gelegenheid van dit ministeriële bezoek willen wij hen feestelijk uitnodigen om dit jubileum te vieren in de geest van ons motto: "a Future with more Cheers". 

 

Duurzaamheid Nieuws