Jupiler lanceert petitie voor een "Nationale Horecafeestdag" op 9 juni, de dag dat Horeca volledig terug open mag

Jupiler lanceert petitie voor een "Nationale Horecafeestdag" op 9 juni, de dag dat Horeca volledig terug open mag

AB InBev medewerkers aan de slag in de horeca

LEUVEN - Als de cafés op 9 juni volledig terug open mogen, laten we er dan meteen een officiële Nationale Horecafeestdag van maken. Met die oproep lanceert Jupiler een nationale petitie. Het populaire pilsbier wil de emotie van die dag capteren en de heropening van de horeca vereeuwigen met een feestdag. "We hebben onze cafés terug! Het voorbije jaar is opnieuw gebleken hoe belangrijk cafés, restaurants en de biercultuur zijn voor het Belgische sociale weefsel," zegt Josse Peremans, Directeur Marketing Jupiler. “De heropening is een officiële dag waard, in onze stoutste dromen een jaarlijkse verlofdag waarop iedereen op café of restaurant kan gaan.”  Personeel van AB InBev zal op 9 juni alvast een dag meehelpen in de horeca als eerbetoon. Wie een Jupiler bestelt, krijgt er één gratis bij. Belgen die ook vinden dat de horeca een  “Nationale horecafeestdag” verdient, kunnen de Jupiler petitie ondertekenen op jupiler.be/petitie

Het populaire pilsbier van AB InBev richt zich met dit verzoek tot de regering en vraagt de steun van andere bierliefhebbers en consumenten. 

"We zijn nog nooit zo blij geweest met een vers pintje op café. Deze petitie is een authentieke liefdesverklaring aan onze favoriete kroegen en bars waarmee we zeggen: we hebben jullie gemist, bedankt dat jullie er weer zijn!", aldus Josse Peremans, directeur Marketing Jupiler. 

10.000 Stemmen

Jupiler zal de petitie onder meer op sociale media lanceren met verschillende videos (zie links onderaan) en hoopt op minstens 10.000 stemmen. "In onze stoutste dromen maakt de regering hier een officiële Nationale Horecafeestdag van waarop iedereen vrijaf krijgt. Een dag om op café of restaurant te gaan zodat we altijd dit gevoel van herwonnen vrijheid zullen herinneren. Al is alleen al de erkenning van zo’n officiële “Nationale Caféfeestdag” een mooi symbool voor de ganse sector.”   

Extra Jupiler op 9 juni   

Als consument kan je deelnemen door te surfen naar url. Wie wil genieten van het gratis pintje, moet de Jupiler app downloaden, daar een deelnemend café kiezen, op 9 juni op café gaan en een Jupiler bestellen. “Het moment van heropening van de terrassen is beschaafd verlopen, we gaan ervanuit dat dat met de volledige heropening ook zo zal zijn,” zegt Peremans. “Je kan ook altijd kiezen tussen een Jupiler of een Jupiler 0.0%.” 

AB InBev medewerkers aan de slag in de horeca 

AB InBev, brouwer van Jupiler, zal op 9 juni een deel van haar personeel – ook mensen die normaal op het hoofdkantoor werken – de baan op sturen om de cafés en restaurants te helpen met de grote heropstart. Dit gaat van tafels opmaken, over handgels klaar zetten en glazen af wassen.

"We hebben de horeca tijdens de lockdown ondersteund waar we konden. De beste oplossing is en blijft een veilige heropening en mensen over de vloer", aldus Pieter Anciaux, Horecadirecteur bij AB InBev. "We zijn trots op de veerkracht van onze medewerkers en onze cafés, dat willen we ook nog eens duidelijk zeggen op het moment dat ze open gaan. Er is daarnaast geen betere en aangenamere manier om de horeca te steunen dan dan met een versgetapte Jupiler.”

Cafébazen die AB InBev klant zijn en op 9 juni AB InBev personeel willen inzetten, kunnen zich aanmelden via de klantendienst van AB InBev op 02 200 60 50. AB InBev zal dan de teams plannen in functie van beschikbaarheid en logistieke mogelijkheden.