Brouwer AB InBev investeert 42 miljoen euro in uitbreiding brouwerij Hoegaarden

Populariteit Hoegaardenbier vertaalt zich in extra investeringen

AB InBev zal gespreid over de komende 2 jaar 42 miljoen euro investeren in de uitbreiding van haar bottelarij in Hoegaarden. De capaciteitsuitbreiding biedt meer en betere mogelijkheden voor het internationaal leveren van bier vanuit de brouwerij in Hoegaarden. “De populariteit en de volumes van Hoegaarden groeiden wereldwijd met maar liefst 35% de afgelopen 5 jaar. De extra investeringen zijn het resultaat én een mooie beloning voor Hoegaarden, ons Belgisch bier dat wereldwijd een prachtig parcours aflegt,” zegt een opgetogen Karen Rombaut, brouwerijdirecteur van Hoegaarden.  De operationele start van de nieuwe afvullijn is voorzien voor begin 2020.  

 

De plannen voor extra capaciteit in Altenaken maken deel uit van de lange termijn strategie van AB InBev voor België en focussen op de wereldwijde groei van het biermerk Hoegaarden. De moederbrouwerij is gevestigd in Hoegaarden, waar het trots deel uitmaakt van het lokaal brouwerfgoed. Het succes van het witbier vertaalt zich in continue investeringen in de brouwcapaciteit en nu ook in extra capaciteit op de site van Altenaken. Ook vanuit marketing oogpunt werd er in 2018 opnieuw in de branding van Hoegaarden geïnvesteerd met een hele visuele make-over.

Extra capaciteit voor Hoegaarden

De gemeente Hoegaarden en de brouwerij zijn blij dat de werken kunnen starten.
“We gaan een lange bouwfase tegemoet, maar de toekomst voor ons bier is veelbelovend. Eens de bouw er staat is het plan om een nieuwe afvullijn te installeren en de magazijnen en de warme kamers – voor de hergisting van het bier  - verder uit te breiden,” zegt Karen Rombaut, brouwerijmanager van de Hoegaarden brouwerij. “We zijn trots op deze investering in de “moederbrouwerij” van Hoegaarden, een bier dat internationaal gesmaakt wordt en een sterke groei kent.” Burgemeester Jean-Pierre Taverniers: “De investeringen in de Hoegaarden brouwerij zijn positief nieuws voor onze gemeente. We moedigen economische groei graag aan. Als Hoegaardiers zijn we trots dat de naam van onze gemeente deel is van het Belgisch brouwerfgoed en wereldwijd wordt uitgedragen dankzij een lokaal bier.”

Groen licht van provincie Vlaams-Brabant

AB Inbev kreeg van de provincie Vlaams-Brabant groen licht om haar bottelarij en logistieke activiteiten uit te breiden in Altenaken. De vergunning is opnieuw goed nieuws voor de Hoegaarden brouwerij. Eind 2018 verkreeg de brouwer al een vergunning om haar brouwcapaciteit in De Kluis in Hoegaarden te verhogen. De bouw van extra afvulcapaciteit zal plaats vinden op het terrein van de bestaande bottelarij in de Altenakenweg. De voorbereidende werken zijn ondertussen al gestart. 

Nieuws