AB InBev print 3D banken van Tomorrowland bekers

Primeur: eerste mobiele 3D Printer van The One Project tijdelijk geïnstalleerd op bedrijfsterrein AB InBev

- Noot: de beeldpers is uitgenodigd om morgen 5/6 tussen 10u30 en 11u30 beelden te komen maken van de printer -


AB InBev lanceert een pilootproject waarbij het plastic bekers via 3D printing recycleert tot zitbanken. Daarvoor installeert de brouwer op 5 juni, Wereldmilieudag, in primeur de eerste enorme mobile 3D printer tijdelijk in Leuven. De printer zal live naast het kantoor van AB InBev meubels printen van de meer dan 500kg PET afval die werd verzameld, gesorteerd en gerecycleerd op Tomorrowland 2017.  “Wij zijn brouwers en ons daarom zeer bewust van de impact van plastiek afval op natuurlijke bronnen,” zegt Jean-Jacques Velkeniers, AB InBev President West-Europa. “We zetten mensen zowel intern als extern aan om te recycleren en afval goed te triëren. We zijn als Belgen trots op onze bieren en willen ze nog lang kunnen brouwen. Duurzaamheid en een groen beleid is daarom cruciaal.” De 3D-printing komt tot stand in samenwerking met The One Project, een 360° platform dat plastic afval omvormt tot nieuwe, nuttige objecten door middel van 3D printing. Als pilootproject zullen de banken op het plein naast het kantoor en op de terrassen van het gebouw worden geplaatst. Nadien zal het project worden geëvalueerd.

Vorig jaar werd op Tomorrowland 500 kg bekers PET ingezameld tijdens het festival, zowel via daarvoor bestemde PMD zakken als via een grote opruimactie na de festivalactiviteiten. Ongeveer 25.000 kampeerders kregen op de DreamVille-camping een recyclagekit met een blauwe zak voor PMD en een grijze zak voor restafval. Die PET afval wordt vandaag geprint tot recycleerbare banken.

Samenwerking AB InBev, Tomorrowland, OVAM en FostPlus

De voorbije jaren werkte AB InBev en meer specifiek Jupiler al samen met Tomorrowland, OVAM en FostPlus om festivalgangers te sensibiliseren rond afval en recyclage. Vorig jaar zette Jupiler tijdens het festival een nieuw recyclage initiatief op touw samen met “The One Project”. Wie PET flesjes inleverde, kon op Dreamville live, met behulp van een kleine 3D printer, Jupiler flesopeners in het karakteristieke Tomorrowland design laten printen. Kampeerders konden het proces van A tot Z volgen en kregen een gratis gerecycleerde flessenopener.

Duurzaamheidsvisie AB InBev

In maart lanceerde AB InBev nog haar wereldwijde Duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder ook het doel om tegen 2025 100% van hun producten in herbruikbare verpakking of voor het merendeel uit gerecycleerd materiaal te laten bestaan. De brouwer is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als leidinggevende brouwer en zet daarom steeds meer in op een groen beleid.

Om de visie kracht bij te zetten kregen alle medewerkers in Leuven onder andere een herbruikbare drinkbeker voor koffie en een drinkbeker voor water. Alle plastieke bekertjes worden vervangen door gerecycleerde varianten. “We willen onze medewerkers net als de consumenten responsabiliseren en nemen als grootste wereldwijde brouwer ook zelf onze verantwoordelijkheid om zoveel mogelijk te recycleren en onze verpakkingen te doen bestaan uit recycleerbare materialen,” besluit AB InBev.

Nieuws
Contacteer ons
Laure Stuyck External Communication manager BeLux, AB Inbev
Laure Stuyck External Communication manager BeLux, AB Inbev