AB InBev Nederland en horeca partners doneren aan Zonnebloem

Donderdag 8 februari 2018 — Donderdag 8 februari overhandigde Martin Yntema, AB InBev directeur voor Nederland, een cheque met een bedrag van 9260 euro aan Marc Damen, directeur van de Nationale Vereniging de Zonnebloem.  De donaties kwamen er dankzij de bijdrage van horecapartners en werden uiteindelijk verdubbeld door AB InBev. Dankzij de donaties kan de Zonnebloem, de organisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking, haar aangepaste huurauto’s voor mensen in een rolstoel of scootmobiel tegen een gereduceerd tarief aanbieden.

Marc Damen, directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem, is verheugd met de cheque van AB InBev: “Dankzij deze geldinzamelingsactie kunnen wij veel betekenen voor mensen met een lichamelijke beperking. We organiseren veel mooie dagjes uit met behulp van Zonnebloemvrijwilligers. En door onze aangepaste Zonnebloemauto, kunnen mensen met een beperking er zelf weer op uit om andere mensen te ontmoeten en te genieten van een fijne dag."

Mooi bijdrage van horecaondernemers

AB InBev enthousiasmeerde haar horecapartners via haar Telesales afdeling om te doneren voor een Zonnebloemauto en kreeg hierop massale respons. “De giften zijn een mooi gebaar van onze horecapartners. Wij verdubbelen vanuit AB InBev de initiële donaties van 4630 euro tot een totaalbedrag van 9260 euro. Dit zal De Zonnebloem in staat stellen om de verschillende Zonnebloemauto’s tegen een gereduceerd tarief te kunnen aanbieden. We zijn blij dat we op die manier vanuit AB InBev kunnen bijdragen aan een betere wereld,” zegt Martin Yntema.

Zonnebloem 

Al bijna 70 jaar verrijkt de Zonnebloem het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Zo'n 113.000 Zonnebloemdeelnemers genieten jaarlijks van bezoeken aan huis, dagjes uit en van aangepaste vakanties. De 40.000 Zonnebloemvrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad in Nederland. De Zonnebloem vindt dat een lichamelijke beperking nooit een belemmering hoeft te zijn. Iedereen hoort van het leven te kunnen genieten. Daarom maakt de vereniging 60 Nederlandse attractieparken, concertlocaties, dierentuinen, musea en voetbalstadions toegankelijker voor onder meer rolstoel- en scootmobielgebruikers. Ook biedt de Zonnebloem verdeeld over Nederland ruim 40 rolstoelhuurauto's. Huurders kunnen zelf bepalen met wie, wanneer, waarheen en hoe lang ze op pad gaan. Het aantal rolstoelhuurauto's breidt de Zonnebloem de komende jaren verder uit.

AB InBev in Nederland

AB InBev Nederland maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde AB InBev, dat met een portfolio van meer dan 200 merken en zo'n 155.000 medewerkers in meer dan 25 landen actief is. Wereldwijd is AB InBev de grootste brouwer met internationale ‘flagship’- merken als Budweiser, Beck's en Stella Artois. De Nederlandse organisatie is de tweede speler op de lokale markt. De brouwer voert sterke lokale en internationale merken, zoals Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe, Corona en Hoegaarden. Het is onze droom om mensen samen te brengen voor een Betere Wereld. Onze missie is het aangaan van duurzame relaties met consumenten, door hen merken en ervaringen te bieden die mensen bij elkaar brengen.

Meer info: https://www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto)

Zonnebloemauto
Overhandiging van de cheque van AB InBev aan de Zonnebloem
V.l.n.r.: Janneke Beukema - Melissa de Reus - Marc Damen - Marco Hendrikse - Martin Yntema.

Algemene voorwaarden  |  Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.

Conditions générales  |  Une bière brassée avec savoir, se déguste avec sagesse.