AB InBev investeert in twee Belgische start-ups om duurzame doelstellingen te verwezenlijken

AB InBev investeert in twee Belgische start-ups om duurzame doelstellingen te verwezenlijken

Brito: “Net omdat we samen meer kunnen dan alleen.”

Uit 600 inzendingen wereldwijd selecteerde AB InBev Do Eat en Pure Value Europe, twee Belgische bedrijven die inzetten op duurzaamheid, om deel te nemen aan het prestigieuze AB InBev “100+ Accelerator” programma. AB InBev investeert via de “Accelerator” in bedrijven die milieu-uitdagingen helpen oplossen. De geselecteerde Belgen maken respectievelijk eetbare borden van graanresten en duurzame displays voor supermarkten en krijgen het komende jaar net als de 19 andere geselecteerden een begeleiding die kan oplopen tot 100.000 dollar. De start van de eerste AB InBev “100+ Accelerator” class binnen het programma vond vorige week plaats in New York.

Carlos Brito, CEO van AB InBev : “We zijn opgetogen om met al deze innovatieve start-ups samen te werken. Net omdat we samen meer kunnen dan alleen. Na het lezen van het UN klimaat rapport de laatste week, is het duidelijk dat we allemaal nog sneller vooruit moeten gaan om een duurzame toekomst voor onze planeet te verzekeren. We willen ons wereldwijd bereik en kennis inzetten om vooruitgang te boeken richting de SDGs van de VN en onze eigen 2025 Duurzaamheidsdoelstellingen.” Het “100+ Accelerator” programma zal de start-ups helpen met tools, resources en contacten en om de oplossingen die zij aandragen bekend te maken bij de AB InBev business en partners.

Eetbare verpakkingen van graanresten en duurzame displays

Do Eat, opgestart door Hélène Hoyois en Thibaut Gilquin in 2013, maakt verpakkingen die je kunt eten op basis van aardappelen en graanresten. De jonge ondernemers startten met kleine aperoschaaltjes en willen nu ook grotere verpakkingen maken en daarvoor beroep doen op zowel de kennis als de graanresten van brouwer AB InBev. Pure Value, onder leiding van Geert Marivoet en Bram Van Schijndel , werkt aan duurzamere displays voor supermarkten, waarbij het hoofddoel is 85% karton te besparen. AB InBev deed eerder al een pilootproject met de Proteus-displays van Pure Value in Nederland en zal de start-up nu persoonlijk begeleiden en ondersteunen met de nodige technische expertise, netwerk advies en het lean organiseren van hun onderneming. AB InBev selecteerde in totaal 21 finalisten uit 12 landen en 5 continenten.  Elke start-up zal ter waarde van maximaal 100.000 dollar ondersteuning kunnen ontvangen en krijgen in 2019 de mogelijkheid hun project te pitchen bij 250 AB InBev managers en een extern publiek voor extra ondersteuning.

 Investering in Start-ups deel van visie AB InBev

Met de investering in start-ups zet AB InBev een volgende stap om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen voor een betere en schone wereld. Zo wil AB InBev onder meer dat in 2025 alle verpakkingen voor 100% bestaan uit volledig of grotendeels gerecycled materiaal. Ook wil de bierbrouwer in 2025 alleen nog maar energie inkopen uit volledig hernieuwbare bronnen en 25% CO2-reductie realiseren in haar gehele keten, onder meer door gebruik van minder verpakkingsmateriaal en groen transport.


​Indien u een van de Belgische start-ups wenst te contacteren, aarzel niet om ons de contactgegevens te vragen.

Hieronder vindt u de 21 start-ups, waarvan 2 Belgische, geselecteerd voor de 100+ Accelerator (in alfabetische volgorde):

  1. AcuaCare Turn sludge from waste water treatment plants into biofertilizers in situ

2.      BanQu Blockchain as a service supply chain platform for empowering smallholder farmers

3.      Baswood Industrial wastewater pre-treatment – less energy consumption (BioViper)

4.      Desolenator Solar powered water purification

5.      Do Eat – edible and sustainable packaging

6.      Earthly Labs -  first and only plug-and-play CO2 capture and recovery system

7.      Eco-V Turnkey solutions for energy efficiency and water heating technology

8.      EW Tech Green replacement of caustic soda for CIP cleaning purposes

9.      Kisan Hub –* Crop intelligence platform that allows users to manage their crop supply chain and field trials effectively

10.  Majik Water *– Create clean drinking water from air

11.  Microlyze Smartphone-enabled device that measures water quality in real time

12.  Molecoola Post consumer reverse logistics & environmental education

13.  OpenWater Hassle free waste water treatment

14.  Pure Value – Sustainable reusable promotional display solution

15.  Rise Flour from spent grain

16.  RSU (Brazil) – *technology capable to transform rejects of recycling into clean energy

17.  Shanghai Lontri Energy Saving Company Lighting as a green platform service for device and energy in operation

18.  Shanghai Yushuo Energy Electrochemical energy storage

19.  Smarthop Autonomous agent for truckers to plan, search and book loads

20.  Tampec – *Reverse Logistics Solution

21.  Verqor Social financial company

 

Meer info over de accelerator: https://www.ab-inbev.com/sustainability/100-accelerator.html 

 

Duurzaamheid