AB InBev deelt het geheim achter Jupiler tijdens een unieke bierervaring in Luik en stelt nieuw Jupiler-glas voor
Luik, 11 juni 2025 – Jupiler brengt al decennia mensen samen. AB InBev onderstreepte dit in het historische Club House van Union Nautique in Luik, de stad waar Jupiler zijn oorsprong kent. De burgemeester van Luik en lokale partners (her)ontdekten het rijke erfgoed van het bier, het brouwproces met vier eenvoudige natuurlijke ingrediënten en de sterke band met de lokale gemeenschap.
Vakmanschap en natuurlijke ingrediënten staan centraal in het brouwen van bier
Kwaliteit staat centraal bij elke stap van het brouwproces, dit start bij het selecteren van de juiste ingrediënten tot het bewaken van het perfecte consistente fermentatieproces. In België komt 99% van de gebruikte gerst van boeren binnen een straal van 1000 km rondom de brouwerijen. AB InBev streeft zo naar lokale productie met lokale ingrediënten. Wereldwijd werkt de brouwer samen met meer dan 20.000 boeren, waarvan meer dan 68% kleine en lokale ondernemingen.
Ook water staat centraal tijdens het brouwproces, zonder water geen bier. Daarom wordt er ook sterk ingezet op innovatie en duurzaamheid. Een mooi voorbeeld daarvan is de waterzuiveringsinstallatie in de brouwerij van Jupille, waar sinds 2020 ook afvalwater gezuiverd wordt tot drinkbaar water. De teller staat momenteel op 1,4 miljard liter gezuiverd water, het equivalent van 560 Olympische zwembaden.
Jupiler is een symbool van lokale verankering
De Jupiler-brouwerij in Jupille-sur-Meuse, waar meer dan 700 medewerkers dagelijks met passie België’s meest geliefde pils brouwen, heeft een productiecapaciteit van ruim 5 miljoen hectoliter per jaar.
De brouwerij is één van de grootste werkgevers in de regio Luik. Aan het hoofd van de site staat Kristof Daskalovski, die tijdens het evenement het brouwproces toelichtte, met focus op de vier natuurlijke ingrediënten die de kern vormen van Jupiler: graan, hop, gist en water. Elk van deze componenten speelt een cruciale rol in het karakter en de smaak van het bier.
“Het is bijzonder om hier in Luik – de stad waar Jupiler zijn oorsprong kent – ons vakmanschap te mogen delen”, aldus Kristof Daskalovski, brouwerij directeur van Jupille. “Onze brouwerij is diep verankerd in deze regio: met meer dan 700 medewerkers, van wie het overgrote deel uit Luik en de nabije omgeving komt, generaties aan ervaring en een sterke band met de lokale gemeenschap, zijn we trots op de bieren die we dagelijks samen brouwen.”
Het geheim achter de perfecte Jupiler? De medewerkers van AB InBev en hun passie voor het brouwvak. Hun inzet gecombineerd met de beste natuurlijke ingrediënten, zorgt voor de authentieke smaak waar Jupiler al generaties lang om bekend staat.
Jupiler, het favoriete bier van de Belgen met een nieuw glas!
Kwaliteit wordt beloond, zo is Jupiler al jarenlang het meest populaire bier in België.
“Jupiler is het favoriete bier van de Belgen, en we blijven innoveren,” aldus Hedwig , local jewels director AB InBev. “Zo lanceerden we recent ons nieuwe Jupiler-glas, ontworpen voor een optimale drinkervaring. En met Jupiler 0.0 – geïntroduceerd in 2016 – brachten we een kleine revolutie teweeg in het alcoholvrije segment. Die inspanning werd vorig jaar bekroond met de titel ‘Best Non-Alcoholic Lager' ter wereld. Veel Belgen vinden Jupiler de beste pils ter wereld. Vandaag kunnen we zeggen: onze 0.0 is dat ook.”
De avond werd feestelijk afgesloten met een gezamenlijke toost, waarbij het nieuwe Jupiler-glas centraal stond. Dit glas is niet zomaar een ontwerp, maar het resultaat van zorgvuldig luisteren naar de wensen en feedback van de consument. Het combineert modern vakmanschap met de klassieke bierbeleving, en zorgt zo voor een optimale smaakervaring. Met deze innovatie geeft Jupiler een moderne knipoog naar het traditionele Belgische biermoment.