AB InBev: Brouwer ondersteunt zijn cafés tijdens moeilijke wintermaanden met “Café Chauffage”

AB InBev: Brouwer ondersteunt zijn cafés tijdens moeilijke wintermaanden met “Café Chauffage”

Samen met biermerken Leffe, Victoria en Kwak wil brouwer AB InBev de horeca ondersteunen door een deel van de energierekening op zich te nemen. Na het positief onthaal van de afgelopen maand, verlengt AB InBev de actie tot eind februari.

22 DECEMBER 2022 - AB InBev lanceerde begin november de winteractie “Café Chauffage” ter ondersteuning van de horeca tijdens de energiecrisis. De brouwer ondersteunt haar deelnemende cafés door een deel van de energierekening op zich te nemen. Voor elk verkochte 33 cl glas van Victoria, Leffe of Kwak stort AB InBev 33 cent aan de caféuitbater. “Iedereen houdt van een gezellig, warm café, maar we horen ook de noodkreet over stijgende energiefacturen. Daarom besloten onze vertegenwoordigers een initiatief te nemen,” zegt Alexander Soenen. “Dit project is spontaan geboren uit vele contacten met de horeca. In de eerste maand van de actie hebben de cafés de maandelijkse energierekening deels terugverdiend, soms zelfs tot 720 euro. Natuurlijk verschilt dit van café tot café afhankelijk van het engagement van de caféuitbater.” Na dat succes van de afgelopen maand, met 27.000 bestelde biertjes, verlengt AB InBev de actie tot eind februari.

Horeca in nood 

Volgens cijfers van Horeca Vlaanderen blijkt dat 57 procent van de horecaondernemers dreigt 2022 af te sluiten met verlies door de exuberante energieprijzen, 17 procent overweegt zelfs zijn zaak te sluiten. De federatie lanceerde onlangs het initiatief Horeca Energy Support om tips & tricks mee te geven ter ondersteuning.  

Alexander Soenen, hoofd horeca AB InBev België:

We horen de noodkreet van de horeca. Onze horecapartners zijn nog niet volledig hersteld van Covid-19 en de energiecrisis gooit alweer roet in het eten. Onze actie om bij te dragen in de energiekost is positief onthaald door de horeca, daardoor hebben we besloten om de actie te verlengen tot eind februari. Alle beetjes helpen”.  

Na een maand zijn er meer dan 27.000 biertjes besteld binnen het kader van "Café Chauffage". 

Natasja Lens van café De Welkom in Beerzel:

“Ik heb mijn factuur aanzienlijk zien verhogen het afgelopen jaar. Zo kort na de Covid-19 crisis is dit echt een slag in het gezicht van de horeca. Dat onze brouwer dan bijspringt op een manier die ook onze verkoopcijfers doen stijgen is mooi. Café Chauffage is het duwtje in de rug dat ik nodig heb. We hebben goede moed. ” 
Natasja Lens van café De Welkom in Beerzel
Natasja Lens van café De Welkom in Beerzel

Hoe werkt het? 

Caféuitbaters moeten zich enkel registreren voor de actie via AB InBev Europa's oplossing voor digitale couponing, BEES Coupon. Cafégangers kunnen via een QR Code naar het digitale platform en daar hun bestelling plaatsen van een 33cl Leffe, Victoria of Kwak. De 33 cent zal automatisch verrekend worden bij de caféuitbater, op het einde van de maand krijgen de horeca uitbaters dan een bedrag als energiekorting teruggestort.  

Meer informatie via https://www.horecasupport.be/nl/tools-partners/cafe-chauffage/  

 

 

Nieuws