This is some alt text for the image

Leer meer over

Onze merken

deco deco deco deco deco deco deco deco
 • Close

  Kwak

  bestbelgianspecialbeers.be

  Het befaamde kwakbier kan men snel herkennen aan het speciale glas waarin het geschonken wordt. Volgens de legende zou het glas en zijn specifieke houder zo zijn ontworpen dat het glas aan een paardenkoets kon worden opgehangen. Postkoetskoetsiers en postbodes te paard konden zo hun kwakbier veilig en wel binnen handbereik houden. Ook vandaag wordt dit eigenzinnige bier maar al te graag uit het kwakglas gedronken.

  Food pairing

  Pâté, gerechten op basis van rundsvlees, wild, diverse kazen, augurk

 • Close

  Tripel Karmeliet

  bestbelgianspecialbeers.be

  Wie zegt dat vroeger alles beter was, heeft met deze tripel een beetje gelijk. Tripel Karmeliet wordt nog altijd gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept uit 1679. De drie graansoorten - gerst, tarwe en haver - zorgen voor een rijk en kruidig bier dat ook vandaag nog erg geliefd is.

  Food pairing

  Gerechten op basis van vis, risotto, gekarameliseerde cheesecake

 • Close

  Goose Island

  gooseisland.com

  Het verhaal van ons beroemde bier begon met een reis door Europa, toen de oprichter van Goose Island en groots bierliefhebber John Hall het continent doorkruiste. Pint per pint genoot hij van de stijlen en brouwsels in elke regio, en hij dacht bij zichzelf: "Amerika verdient ook zo'n verdomd goed bier als dit." Nu komen deze echte Amerikaanse speciaalbieren weer terug naar Europa. De IPA heeft 6 maal de beste IPA van Amerika gewonnen en wordt door vele als voorbeeld gezien van de hedendaagse craft bier trend.

  Food pairing

  Pad Thai, carrot cake, kip uit de oven, blauwe kaas

 • Close

  Ginette

  ginettebeer.com

  Ginette is het geesteskind van een groep vrienden met een passie voor het milieu en ecologisch ondernemen. Met haar puurheid en authenticiteit kan Ginette iedereen om haar vingers winden.  Ze staat immers bekend als biologisch bier van hoge kwaliteit dat uitsluitend gebrouwen wordt met biologische landbouwproducten en brouwerambacht hoog in het vaandel draagt. 

  Food pairing

  Gegrilde kip, hamburger

 • Close

  Cubanisto

  cubanisto.be

   Cubanisto Rum Flavoured Beer is een heerlijk verfrissend bier met de zoete smaak van rum, citrus, sinaasappelschil en limoen, geaccentueerd door het aroma van gekarameliseerde rietsuiker. Cubanisto is het perfecte bier om de avond in te zetten en de nacht mee door te brengen, niet in het minst door de exclusieve, UV-licht reflecterende fles. Cubanisto smaakt het best als je deze serveert bij drie graden.

  Food pairing

  Drink uit de fles met een schijfje sinaasappel voor de beste smaakervaring

 • Close

  Corona

  corona.com

  Jong, hip en 100% Mexicaans, Corona is het meest populaire biertje gebrouwen in het zwoele Mexico. Vandaag kunnen consumenten in meer dan 180 landen genieten van dit authentieke Mexicaanse premiumbier. Corona wordt best ijskoud en rechtstreeks uit de fles gedronken met een schijfje limoen in de hals.

  Food pairing

  Mexicaanse gerechten, zeevruchten, pikante gerechten en BBQ, nacho’s en tortilla’s

 • Close

  Belle-vue

  Belle-vue site

  In België, 'land van het bier', moet het biererfgoed in ere gehouden worden. De traditie van lambiekbieren is één van de meest authentieke, met een geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Bovendien kan deze soort enkel worden gebrouwen in de Brusselse Zennevallei, waar specifieke wilde gisten zorgen voor de spontane gisting in houten vaten. Alleen zo verkrijgt men die specifieke, zure smaak die lambiekbieren zo typeert. Het vakmanschap van Belle-Vue blijft de traditie van de lambiekbieren trouw, want wat goed is, moet immers ook goed blijven.

  Food pairing

  Gerookte vis, Brusselse wafels, chocolademousse

 • Close

  Stella Artois

  stellaartois.com

  Stella Artois is een internationale ster. Het is het bestverkopende Belgische bier ter wereld met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het Leuven van 1366. Vandaag is het de maatstaf voor kwaliteit in meer dan 80 landen. Met het unieke uitschenkritueel in negen stappen, idealiter in het speciaal vervaardigde kelkglas, kan men van een Stella genieten met de nodige sterallures. 

  Food pairing

  gedroogd vlees, harde kazen en zeevruchten

 • Close

  Hoegaarden

  hoegaarden.com

  Hoegaarden is hét terrasjesbier bij uitstek. Het is niet alleen in België een geliefd maar ook internationaal. De biermerk wordt in meer dan 80 landen verdeeld. Met een aroma van citrus, koriander en specerijen is zijn karakteristieke smaak werkelijk uniek. Het unieke en complexe brouwproces, dat teruggaat tot 1445, zorgt voor de troebel-witte kleur en een verfrissende smaakervaring. Het wordt het best geserveerd in het traditionele zeshoekige glas.  

  Food pairing

  Verse salade, mosselen op Vlaamse wijze

 • Close

  Leffe

  leffe.com

  Leffe is een van de oudste Belgische abdijbieren. Zijn oorsprong gaat terug tot 1240. Het is een authentiek proeverijbier, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebrouwen volgens een eeuwenoude traditie. De specifieke mix van mout, maïs en hop zorgt voor een rijke en langdurige smaak en blijft toch toegankelijk. De frisse en uitgesproken smaak maakt van Leffe een perfect proeverijbier om te delen met vrienden of familie, tijdens een maaltijd of andere aangename momenten in het leven. In België is Leffe marktleider in het abdijbiersegment.

  Food pairing

  Alles wat geroosterd is, met toetsen van karamel of crème brûlée

 • Close

  Jupiler

  jupiler.be

  Kwaliteit in elke druppel – De unieke gist en de beste ingrediënten maken van Jupiler onze lokale kampioen en geven het bier zijn verfrissende en rijke smaak. Vakmanschap en volharding in elke pint, zorgen voor de uitzonderlijke en constante kwaliteit van Jupiler.

  Food pairing

  BBQ en steak friet

 • Close

  Deus

  bestbelgianspecialbeers.be

  Deze sprankelende godendrank is de hemelse combinatie van twee eeuwenoude tradities: de Belgische brouwtraditie en de Franse bruisende wijn traditie. Deus is perfect om je gasten eens echt te verwennen bij het aperitief.

  Food pairing

  Vis, aperitiefhapjes, oesters, kalfskop