bgbg
swoosh

Leuven

De brouwerij Stella Artois is gevestigd in het hart van de universiteitsstad Leuven. Zes eeuwen brouwtraditie en de modernste technologie staan er borg voor smaakvol en pittig kwaliteitsbier.

In de brouwerij van Leuven worden Stella Artois en Leffe gebrouwen.

 

Brouwerijplein 1

3000 Leuven

Tel: 016 27 61 11

 

Vuurkruisenlaan

3000 Leuven

Tel: 016 27 61 11

 

Stella Artois

In de registers van de stad Leuven vinden we al in 1366 een registratie van accijnzen van brouwerij Den Hoorn terug. Het is in deze brouwerij dat Sébastien Artois op 13 juni 1708 meester-brouwer wordt. Hij verbindt daarmee zijn naam onlosmakelijk met de brouwerij en de stad Leuven. In 1926 lanceert de Artois brouwerij volgens de toenmalige traditie een kerstbier. De naam “Stella”, het Latijnse woord voor “Ster”. Het bier is zo’n succes dat de brouwer besluit om het op permanente basis op de markt te brengen. Onze Stella Artois bestaat nog altijd. In het logo vindt u nog de hoorn en het jaar 1366 vermeld, verwijzingen naar de origines van het bier. 

 

Wenst u de Stella Artois brouwerij te bezoeken? Gelieve u te richten tot onze gespecialiseerde website www.breweryvisits.com. U vindt er ook alle specifieke contactgegevens.


Anheuser-Busch InBev © 2019