bgbg
swoosh

Belle-Vue
 

Philemon Vandenstock legde in 1913 de basis voor de huidige brouwerij Belle-Vue. Maar de geschiedenis van de Geuze bieren gaat terug tot in de middeleeuwen. Deze authentieke Lambiek bieren werden toen al in de Zennevallei gebrouwen.

Kenmerkend voor Geuze bieren is het gebruik van 30% tarwe, een spontane gisting en een versnijding van jonge en oude Lambieken. De spontane gisting met de gistcellen uit de lucht rondom de Zennevallei geeft de Geuze bieren hun typische zurige smaak.

Lambiek is het basisbier dat in eikenhouten vaten rijpt. Na 1 jaar spreekt men van een jonge Lambiek.

We brouwen 4 Belle-Vue bieren, die worden geserveerd in de traditionele Belle-Vue glazen aan een temperatuur tussen 2° en 3° C.

      bellevue

Belle Vue Kriek

Belle-Vue Kriek is gemaakt door middel van verse kersen te laten weken in de lambiek, wat de bordeaux tint en de verfrissende fruitige smaak aan het bier geeft.

Belle Vue Kriek Extra

Belle-Vue Kriek Extra is de zoetere, ietwat fruitiger variëteit van de Belle-Vue Kriek. Enkel vervaardigd uit jonge lambiek & dankzij de toevoeging van extra kersen, smaakt dit product extra zoet en verfrissend.

Belle Vue Framboise

Belle-Vue Framboise is gemaakt met een ander soort van fruit lambiek en is gekenmerkt door zijn elegante en zoete smaak naar frambozen. Het alcoholpercentage is 5,7%.

Belle Vue Gueuze

Belle-Vue Gueuze, ook wel "de champagne van de bieren" genoemd, heeft een volle smaak waarin een harmonie is bereikt tussen zoete, bittere en zure nuances. Deze specifieke smaken zijn bereikt dankzij het mengen van oude en jonge lambiek, wat leidde tot een nieuwe gisting. Het alcoholpercentage is 5,5%.


Anheuser-Busch InBev © 2019