bgbg
swoosh

Traditie

 

Brouwen evolueerde in de middeleeuwen van een huishoudelijke activiteit naar een georganiseerde ambacht. Maar de brouwers kenden het brouwproces nauwelijks. De techniek stond nog in zijn kinderschoenen. Smaken verschilden en men wist niet waarom. Brouwsels mislukten zonder enige verklaring.

Door experimenten met kruiden zoals hop, koriander en gember verfijnden brouwers de smaak. En creëerden ze een enorme verscheidenheid van bieren.

Tegelijkertijd evolueerden techniek en wetenschap. Daardoor weet de brouwer nu precies wat er zich afspeelt tijdens het brouwproces en waarom.

Het resultaat is een constant kwaliteitsbier dat in optimale hygiënische omstandigheden gebrouwen wordt. En gelukkig maar voor de consument.

En toch is er niet zoveel veranderd. De samenstelling van het bier wijzigde bijna niet. Gerst, water, gist, hop en andere kruiden zijn nog altijd de basis van ons rijke gamma bieren. En ook de brouwers nu experimenteren om nieuwe bieren te creëren.

 

 

Brouwerijbezoeken

www.breweryvisits.com 


Anheuser-Busch InBev © 2017